BMW: „Proiectul nostru pentru o sportivă dezvoltată împreună cu Toyota a ajuns deja în faza de concept”

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Toyota continuă cu succes parteneriatul care va da naștere unui model sportiv de ambele părți. Potrivit bavarezilor, viitorul model se află deja la stadiul de concept.

Era iarna lui 2011, când BMW și Toyota semnau o colaborare istorică. Cel mai mare constructor auto din lume și cel mai mare producător premium din lume își dădeau mâna pentru a reduce costurile și a cerceta noi tehnologii.

La aproape trei ani de atunci, colaborarea a devenit și mai strânsă, iar BMW și Toyota se pregătesc să dea naștere primului lor model comun. Este vorba despre o sportivă, un model tot mai vehiculat în ultima perioadă și confirmat de ambele părți.

Este biletul de intrare al celor de la Toyota în segmentul mașinilor dedicate plăcerii de a conduce. Japonezii aveau nevoie de o asemenea mașină pentru a readuce energia în interiorul brandului. Iar potrivit ultimelor informații, ea este tot mai aproape.

BMW a declarat pentru Bloomberg că parteneriatul pentru dezvoltarea structurii de bază a ajuns deja în faza de concept și merge conform planului. Un studiu tehnic de fezabilitate a fost încheiat cu succes.

Urmareste Automarket
Zvonurile au anunțat diferite modele, însă prinde contur tot mai mult ideea unui înlocuitor pentru Z4.
Modelul ar urma să folosească un șasiu tubular din fibră de carbon, asemeni lui i3 și i8, și ar putea renunța la acoperișul metalic în favoarea unuia din pânză, asemeni rivalului Audi TT.

Gama de motorizări va include unități noi cu patru cilindri, printre care un „benzinar” de 2.0 litri cu trei versiuni de putere: 190, 245 și 270 de cai putere.

via bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru