BMW se gândește să producă mai multe SUV-uri în China: “Decizia finală va fi luată în următoarele săptămâni”

de Paul Cosma
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ia în calcul să producă mai multe SUV-uri în China, după ce taxele vamale dintre SUA și China ar putea să taie 300 de milioane de euro din veniturile companiei germane pentru 2018. Decizia în acest caz va fi luată în “următoarele săptămâni”, potrivit lui Nicolas Peter, directorul financiar al BMW.

“Războiul taxelor vamale” dintre Statele Unite și China amenință profiturile constructorilor cu fabrici în cele două țări.

În consecință, BMW a anunțat că se gândește să producă mai multe SUV-uri în China, în detrimentul SUA, după ce a estimat că veniturile sale ar putea să scadă cu 300 de milioane de euro în acest an din cauza taxelor la vamă.

“Vom lua o decizie finală în următoarele săptămâni cu privire la ce model vom produce în China,” a declarat Nicolas Peter, directorul financiar BMW.

Acesta a spus că vânzările lui X3 au crescut după ce BMW a decis să mute o parte din producție în Asia și să reducă dependența față de exporturile din Statele Unite.

În prezent, BMW produce modelele X3, X4, X5, X6 și X7 la fabrica americană din Spartanburg, însă taxele vamale dintre SUA și China au determinat transferul producției unor modele înspre China.

Uzina din Spartanburg a produs anul trecut 370.000 de SUV-uri, dintre care 270.000 de unități au fost exportate către China și alte piețe globale.

În această fabrică va debuta producția SUV-ului BMW X7, din luna decembrie.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru