BMW Seria 2 Coupé primeşte o motorizare cu trei cilindri şi mai multe noutăţi în martie 2015

de Sebastian Toma
Vineri, 12.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat introducerea unei motorizări cu trei cilindri în gama Seria 2 Coupé. Vorbim despre o unitate turbo de 1.5 litri şi 136 CP, o variantă nouă cu tracţiune integrală şi de patru game de design.

BMW Seria 2 Coupé va primi mai multe noutăţi în ofertă începând cu luna martie a anului viitor. Reprezentanţii mărcii din Munchen anunţă introducerea unui motor cu trei cilindri în ofertă, disponibilitatea unei versiuni cu tracţiune integrală şi oferirea liniilor de design pentru comandă începând cu momentul mai sus menţionat. Să începem cu noua motorizare, care stă sub capota lui 218i şi este primul motor cu trei cilindri în linie oferit vreodată de BMW pentru o maşină cu tracţiune spate. Motorizarea 1.5 turbo a debutat în gamă la bordul lui Seria 2 Active Tourer, un model al cărui nume poate sugera o oarecare legătură cu Seria 2 Coupé/Cabriolet, dar aceste maşini sunt diferite atât prin prisma caroseriei şi a scopului existenţei, cât şi prin faptul că Seria 2 Active Tourer este primul model cu tracţiune faţă al mărcii.

Noul BMW 218i Coupe anunţă un consum mixt între 5.1 şi 5.6 litri la sută şi un timp 0-100 km/h de 8.8 secunde pentru versiunea cu transmisie manuală. În cazul automatei cu opt trepte, consumul mixt este situat îtnre 5.1 şi 5.5 litri la sută, iar timpul 0-100 km/h este de 8.9 secunde. Viteza maximă este de 212 km/h, indiferent de transmisia aleasă.

Motorizarea cu trei cilindri în linie dezvoltă 136 CP şi 220 Nm. Propulsorul ete montat longitudinal sub capotă şi beneficiază de sistemele Valvetronic, Dublu Vanos şi de tehnologia TwinPowerTurbo.

Aşa arată piesele în mişcare ale motorului lui 218i.

Începând din primăvara anului curent, versiunea 220d a lui Seria 2 Coupe poate fi comandată şi în compania sistemului de tracţiune integrală xDrive. În compania acestuia, modelul diesel de 190 CP anunţă un consum mixt situat între 4.3 şi 4.7 litri la sută (în funcţie de dimensiunile anvelopelor) şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde.

Indiferent de versiunea aleasă, BMW Seria 2 Coupe poate fi comandat în compania unuia dintre cele patru pachete de design şi echipamente. Vorbim despre Advantage, Sport Line, Luxury Line şi M Sport. Versiunile Sport Line şi Luxury Line vor aduce în plus jante de 17 inch cu design special, combinaţii unice de tapiţerie şi ornamente şi un pachet de lumină interioară care aduce mai multe combinaţii interschimbabile la bord.

Versiunile echipate cu pachetul M au şi ele jante de 17 inch cu design dedicat, o gardă la sol redusă, un pachet aerodinamic special şi volanul M Sport. Gama Advantage include volan multifuncţional, tempomat adaptiv, senzori de parcare spate, proiectoare de ceaţă şi un pachet de spaţii de stocare.

Via BMW

Comentarii (33)

  • foarte interesanta motorizare

    de nu ma inseala memoria, prin anii '90, 316i (3 usi) era singurul model cu motor de 1,6, cel mai mic din oferta BMW.
    15 3
  • Ma intreb oare cum se va numi modelul 216.....sau chiar 214???
    In 2015 masina sport de la BMW(ca seria 2 e un coupe axat mai mult pe sportivitate decat pe confort sau lux)cu motor de 3 cilindri si 136 de cai???????si toate astea la un pret de 30-35k euro???????
    pana unde poate ajunge nesimtirea unor constructori.........
    Cu bani astia cumperi un Impreza de 300 de cai si 4WD......o masina de raliu care scoate 'copilul' din tine.....pe strazi virajate....
    14 15
  • Si eu ma intreb daca omul nu stie ce vrea, cum poate vreodata sa fie multumit? Pe de o parte scaderea capacitatii cilindrice il nemultumeste, deci " huo Bmw", pe de alta parte il apuca o mare ecologie la stomac si spune" in 10-15 ani sa dispara toate motoarele mari, ca nu se mai poate asa"...Cum naiba sa scada media noxelor la un constructor care are multe motorizari, majoritatea de la 2 litri in sus? Si cat sa coste un seria 2? Mai putin decat un Golf? Pe bune acum? Chiar m-am saturat de " cu banii astia imi cumpar"..., va cumparati pe naiba ma, pt ca daca aveati o faceati si gata.
    16 8
  • Urmeaza motoarele in 2 cilindri in 2 timpi :)
    10 7
  • foarte fain modelul,oare nu s-au gandit si la unul cu 4 usi...ar fi bine venit... concurent cu a3 limousine.
    1 1
  • interesanta si masina si motorul insa se adreseaza in special tinerilor fara familie si femeilor!!iar la capitolul sportivitate e destul de bland...
    9 2
  • pai e la fel ca blandul 316i doar ca "moshul" 316 era urat (si parca din alt film) pe cand asta e chiar frumos
    5 2
  • mishazaitev
    @tzenu_bmw

    In primul rand, de unde stii ca masinia la care face referire articolul va costa fix 35 000 de euro când nici macar n-a fost lansata. In al doilea rand o Impreza WRX STI costa noua cu 10 000 de euro in plus fata de suma pe care ai mentionat-o tu. In al treilea rand, in urma cu cateva saptamani te lamentai pe aici ca programul "prima masina" nu e bun pentru tine, ca tu castigi 1200 RON pe luna si n-ai avea bani de rata. Impreza are motor de 2.5 litri si astfel impozitul pe an ti-ar lua cam 3 sferturi din salariu pe luna. Consumul in oras este de 17 la suta si ca "sa scoata copilul din tine" sigur ii faci 2 plinuri pe luna (rezervorul e un pic peste 50 l). Eu iti doresc sincer sa atatia bani incat sa te gandesti daca-ti cumperi Impreza, M3, Golf R sau EVO enspe. Nu vreau sa te ofensez nici o clipa, te rog sa nu intelegi asta din rândurile de mai sus, insa ce faci tu seamana cu gestul unuia careabia are bani de Logan nou dar critica Porsche pentru ca la banii la care aia scot nu stiu ce masina el isi cumpara Mustang si-i mai ramane si de-o shaorma.

    @vianu
    Asa e. Mai precis dupa 1987. Pentru ca, inainte a exista si un 1.5 benzina din cate stiu eu. Dan_grc ne poate da mai multe detalii si chiar il rog sa intervina.
    5 0
  • Daca tu poti sa iei cu banii astia un Impreza STI ,eu acum fug sa-mi iau unul. Ce dracu aveti in capetele alea?
    1 2
  • @vianu.........sper ca nu te referi la modelul 'ursulet' ca find urat.....pt ca atuncia eu cred ca u esti de pe alta planeta......no ofence
    3 5
  • @tzenu_bmw

    la acest 316i ma refeream:

    http://srv2.betterparts.org/images/bmw-316i-17.jpg

    ursuletul e pe pe gustul meu, dar in forma lui originala. A fost o perioada cand aveam de gand sa imi i-au unul asa cum "l-a facut masa". N-a fost sa fie :(
    4 1
  • @automarket
    cred ca ati pus-o invers (imaginea)
    motorul se inverteste spre dreapta si de aceea are partea dreapta a lanturilor de distributie rectilinie intinzatoarele fiind in stanga
    1 0
  • LauCalin
    Veti vedea ca usor, usor lucrurile se vor schimba si aceste motoare vor fi cel putin la fel de bine primite ca si cele clasice aspirate. Da, unii inca mai sunt nostalgici dupa motoarele aspirate, dar veti vedea ca si cel mai mare avantaj al unui motor aspirat, sound-ul, va deveni la fel.Nu prin aceleasi metode, dar va fi acolo. Pana atunci se va lucra intens la fabilitate. ma refer la modul general, nu doar la acest motor. Succes, BMW! Am incredere ca, asa cum au facut treaba buna aproape tot timpul, sigur vor face o figura frumoasa si pot fi considerarati un exemplu, un deschizator de drumuri pentru niste motoare in 3 cilindri cu asemenea puteri.
    5 0
  • petrus
    bmw cu motor de wartburg ha ha la tourer merge pt femei dar la cupeu sa puna si 3 turbine cala vapor si tot nu da bine
    0 6
  • mishazaitev
    @petrus

    Avand in vedere ca primul BMW sport s-a fabricat la Eisenach si se numea BMW 3/15 DA - Wartburg, pe vremea cand uzina inca apartinea BMW si nu se numea IFA, avand in vedere ca masina respectiva avea un motor de 800 cmc, chiar daca nu-ti dai seama , ineptia pe care ai spus-o are o oarecare legatura cu realitatea. Nu te asteptai, nu?
    5 0
  • Tralala
    Cand Renault a venit cu motorul ala mic ati inceput cu expresii gen "motor de drujba"...acum ca e de la BMW "pfff tare de tot motorul"...
    Cel de la BMW are caluti mai multi dar e si mai fortat deci cum stam cu fiabilitatea?
    1 1
  • petrus
    @misha
    n-am cum sa-mi amintesc acele vremuri
    0 0
  • Stati ca acu vine Blower_Joben sa ne invete despre tiribombele americane care put a lana de oaie. Stau si ma intreb, baietelul asta a auzit si el ce inseamna CALITATE sau DOWNSIZE ? Nu zice nimeni ca masinile americane sau asiatice nu sunt bune, sunt DAR SUNT PROIECTATE FARA SUFLET, SUNT STERSE, ANOSTE, INODORE SI INCOLORE, pur si simplu niste TOPOARE . Nu tu CALITATE, nu tu PERFORMANTE , nu tu CONSUM MIC ca la cele turbo moderne.
    1 2
  • @bmw, si tu esti cam in aceeasi oala cu @blower.Amandoi ,doi fanatici absurzi.Am avut "meciuri " si cu tine,dar si cu el. Gandeste-te la modelele americane "iconice" .Traiesti (probabil in States) si ar trebui sa stii ce inseamna iconic!
    4 2
  • Interesant, baietasu asta de mai sus , pe nume '"BEMBE", are in capu ala ceva cunostinte ingineresti ?
    Ma, tu ti-ai pus vreodata fundu intr-un muscle de la 2011 incoace ?

    Ba e invers....europa face bani, america, japonia si Korea de Sud face masini (pe langa bani).

    Iar tu sa-ti cumperi un bmw cu 3 cilindri turbo, si sa-mi spui ce consum ai in medie...

    nici macar in engleza nu te poti exprima, tzarane. Nu ti-a fost dat "de sus" sa ai minte...asta e
    2 4
  • Bah,da tu ti-ai pus partzu' intr-unul din ala? Ti-ai luat carnetul,intre timp? Tu ,un rahatzel de student care crezi ca ai o gramada de cunostiinte ingineresti si gramaticale. " America ,japonia si Korea de Sud face masini...." .Really? Chiar crezi ca esti un rasfatzat al soartei? Termina-ti ,dracului,odata ARE-ul,apuca-te si pune ceva
    concret pe hartie,revolutioneaza industria auto , si apoi poti sa-ti justifici comportamentul . Ai aplicat la loteria vizelor? Te-am mai intrebat si te mai intreb:.cate kilograme ai? Te-ai intins ,macar odata,pana acum?
    Vai de capul tau! Nu esti cu nimic mai presus fata de altii! As vrea sa te aud "vorbind" engleza. Sper sa nu zgarii multe timpane!
    6 4
  • Ivanoff
    Lungi si intortocheate sunt caile Domnului.
    Bah Lache, imi place cand o arzi pe ''spik inglish'' chiar sa stii ca noi nu stiam ca exista pe planeta asta oameni ca tine care sunt de pe alta planeta si graiesc '' spik inglish'' . Sincer chiar trebuie sa ne adresam unor ''divaisuri'' performante care sa ne ''descifreze'' cumva ceea ce scoti tu pe gura. Crezi ca ne poti scuti de aceste prelegeri ? 'Ai yu suare '? Sa traiti bine !
    3 6
  • Ooooooo! Salutari domnul @mafia. De unde ai scos treaba aia cu caile Domnului? Cred ca am mai vazut-o intr-un comentariu,zilele astea.....A,mi-am adus aminte.Eu am scris-o.Pai ,ce faci bah,partzarule? Nu te poti abtine? Tot in lipsa de idei? Nu ma mira!
    Daca ai observat bine,prietenul tau se da mare cunoscator de inglish.
    Mergi de te umple cu niste cartabosi,ca e sezonul. Te pot scuti de prelegerile astea,dar,efectiv nu vreau.
    Have fun ! Sal.
    4 4
  • Lache - comentariul tau vorbeste de la sine....mai ai de lucrat la capitolul control emotional....atitudinea ta e una agresiva, ceea ce mascheaza lipsa de echilibru emotional si incredere in sine.

    DA, eu mi-am pus fundu!
    Daca minte nu e, nimic nu e.

    F*ckin' bastard. Ar fi bine ca mamica sa nu-ti mai plateasca internetul.
    Eu mai mult cu lepadaturi nu mai vorbesc.
    Bafta la toti!
    1 5
  • Si atentie ca unii utilizatori de pe aici consuma LSD. (sunt victimele renumitului proiect MK-Ultra)
    1 4
  • cetateanul turmentat
    @Lache si @BMW , nu va mai bateti capul cu Blower, el este de fapt unul Eugen0 care comenteaza pe alt site. Nu-l baga nimeni in seama pe site-ul basarabean si probabil s-a gandit sa ne ''tina'' iar la curent aici . E strigator la cer cum unii incearca sa ne impuna fortat pe gat ce sa alegem si ce sa nu ne placa, suna a dictatura.
    2 1
  • mishazaitev
    @petrus

    Sigur ca nu le-ai apucat. Dar poate n-ar strica sa te mai documentezi inainte sa postezii stupizenii.

    @Lache
    Lasa-i in plata Domnului, ca azi s-a dat la stiri ca la maternitatea Polizu s-a internat mama prostilor. Ce sa vezi?! E iar gravida!
    0 0
  • mishazaitev
    ERATA: POSTEZI
    0 0
  • @cetatene,il stiu pe Evgheni de dincolo de Prut.I-am vazut si comentariile de acolo ".Acelasi rahat cu apa rece".Daca mai baga si chestia cu derivata intai si derivat a doua, (de care nimeni nu are habar ce inseamna) si ceva integrale,e tot tacamul complet.Plus ca a mai gasit pe undeva pe google ,diferentele intre caii putere germani,americani si dracu mai stie care. Vorbea de agresivitate mea.Sa vorbesti de funie in casa spanzuratului?
    Cand n-ai prieteni(a) vodka este companionul ideal!
    3 1
  • @misha,ce pot sa mai zic? Am ras! De mult nu am mai ras! Din cauza ta,am ras din nou! Multam fain ,prietene! O sa-mi iau o vacantza,acum de sarbatori.Dupa inca un an lung,care a trecut f,repede,cred ca fiecare om normal(va stiti voi,cei in cauza) are nevoie de o VACANTA! Cu ocazia asta ,va urez un nou an care trebuie sa scoata majoritatea oamenilor din lenea cotidiana!
    2 1
  • mishazaitev
    @Lache

    Sa fii sanatos, voios si sa impodobesti frumos. un pin kauri! -::)). Vezi ca pe-aici urarile se soldeaza cu manute rosii.
    1 1
  • @Lache
    Mai invatam si noi limba romana ? Ne ''doare'' ochii cand te citim .
    0 1
  • Daca nu inveti cand trebuie,mai tarziu nu se mai poate. Bine ca nu te 'doare' mucii,cand ma citesti. Esti cumva purtatorul de cuvant al celor care"citeste" pe aici?

    @misha,am vazut treaba asta mai de mult. Chiar azi merg sa aleg un kauri. Nu este ca bradul dar e fain. Saptamana viitoare este Craciunul.Sa ai un Craciun asa cum trebuie.

    Kia kaha !(be strong)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru