BMW Seria 3 a ajuns la o producție record: 10 milioane de unități

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat atingerea unui important record de producție: Seria 3 sedan a ajuns la borna 10 milioane, la 40 de ani de când modelul a fost introdus pe piață.

Fix atunci când Audi se pregătește să lanseze noua generație Audi A4, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, rivalul său numărul unu, BMW Seria 3, sărbătorește un record important de producție. Sedanul bavarez a adunat 10 milioane de unități produse în cei 40 de ani de existență.

Dacă punem la socoteală și celelalte variante de caroserie ale popularului model, BMW susține că a depșit pragul de 14 milioane, cu două milioane mai multe mașini decât rivalul despre care aminteam mai sus: Audi A4.

Recent revizuit cu un facelift pentru jumătatea carierei, BMW Seria 3 bifează recordul de producție la uzina BMW Group din Munchen, singura care a asamblat toate cele șase generații ale modelului bavarez. În prezent, fabrica din Munchen produce 1000 de mașini pe zi, dintre acestea jumătate fiind Seria 3. Sedanul de segment mediu ia naștere și în alte uzine BMW din lume: Regensburg (Germania), Rosslyn (Africa de Sud) și Tiexi (China).

Esential 40 de ani se împlinesc de la introducerea primului BMW Seria 3.
Exemplarul care a dat startul sărbătorii a fost un sedan BMW 320d în culoarea Imperial Blue.

Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din München, a declarat: "Povestea de succes a gamei BMW Seria 3 a început aici, la uzina din München, iar acum a atins un punct culminant foarte special".

Comentarii (2)

  • Bvo lor. Nu as cumpara niciodata un seria 3 din motiv ca e prea banal pt. mine. De la 5 in sus.
    0 6
  • cristi
    la Audi se ia in considerare si Audi 80
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru