BMW Seria 4 ţinteşte clienţii europeni. Profilul ideal: bărbaţi cu aşteptări sportive

de Bogdan Mirică
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW plănuieşte să vândă jumătate din producţia noului Seria 4 pe piaţa din Europa. Germanii ţintesc publicul masculin, preocupat de maşinile cu comportament sportiv.

BMW mizează pe noul Seria 4 pentru a-şi consolida poziţia de lider în segmentul premium mondial. Germanii speră că varianta coupe a actualului Seria 3, promovată acum ca un model de sine stătător, va câştiga uşor publicul european.

O susţine chiar Martin Schweinhuber, directorul de proiect al coupe-ului, care declară: „Noul Seria 4 nu este de fapt un Seria 3 cu mai puţine uşi. Este o maşină creată independent de Seria 3, dedicată clienţilor cu aşteptări sportive”.

Singurele componente comune ale lui Seria 3 şi Seria 4 sunt capota şi mânerele uşilor. Există diferenţe notabile însă, dacă privim modelul din exterior. Germanii au coborât garda la sol cu 10 mm şi i-au oferit noului Seria 4 cel mai scăzut centru de greutate din întreaga linie de modele BMW. Inginerii au lungit şi lăţit caroseria şi au crescut rigiditatea structurală a maşinii. Direcţia şi suspensia au fost şi ele optimizate pentru a se adresa publicului masculin, cu înclinaţie pentru un şofat sportiv.

Esential 10 mm este diferenţa dintre garda la sol a noului Seria 4 şi cea a lui Seria 3.
50 de procente din totalul vânzărilor lui BMW Seria 4 vor fi reprezentate de piaţa din Europa.
Pe piaţa din Germania, BMW Seria 4 este uşor mai scump decât vechiul Seria 3 Coupe.
Decizia este motivată de Falko Radomski, marketing manager BMW, care susţine că lista de echipare este ceva mai generoasă în cazul noului Seria 4 decât cea a predecesorului său, Seria 3 Coupe.

Acelaşi Radomski susţine că se aşteaptă ca 50% dintre vânzările noului membru al familiei bavareze să meargă în Europa. Pentru piaţa din Statele Unite se estimează un procent de 30% din totalul vânzărilor, în vreme ce pentru China şi celelalte zone lucrurile sunt încă neclare.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (13)

 • Si pana la urma cu cine se ,,bate'' acest model ? Cu A5 de la Audi nu ?
  11 3
 • AndreiRN
  Cam gay masina.
  10 27
 • @Andrei
  Lasa ca e Prius masina de barbati adevarati
  24 4
 • Pentru tara noastra, das perfekte auto fur die 'cocalarishe' menschen, in traducere libera.
  Fii de florarese si vanzatori de Vuitoane din portbagaj cu 'asteptari sportive', v-a sosit masina ideala!

  Stiu ca am dat-o pe clisee, dar nu m-am putut abtine.
  22 10
 • Brembo
  E frumoasa!Insa din pacate renumele soferilor romani posesori de BMW nu e unul tare bun :-)
  8 2
 • @Brembo si ce vina are BMW?
  5 1
 • AndreiRN
  Prius este masina pt nerds si metrosexuals si in general oameni educati cu tendinte ecologice.
  Acest BMW este tipic masina luata de bargati care vor sa atraga alti barbati prin "masculinitatea" ei rafinata.
  6 5
 • Dar tu de unde stii atatea despre nerds,metrosexuals ,gays?
  3 3
 • @Lache
  Daca tu crezi ca a nu stii ceva despre un lucru resprezinta o virtute, te inseli.
  In plus, eu nu vad unde a mentionat cuvantul "gays", tu l-ai bagat in context. Oare de ce, intreb si eu ca tine? Cumva...? Sau consideri ca metrosexuals inseamna gays? :))))
  4 2
 • @AndreiRN
  “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 3)." ;)
  3 0
 • @dan,citeste-i primul comentariu. Mai bine ti-l scriu : " Cam gay masina " .Este adevarat,eu am folosit primul cuvantul " gay s".Daca consideram ca "gays " e acelasi lucru cu "metrosexuals" ,nu le mai scriam pe amandoua acolo. Ma intreb acum :poate nerds e acelasi lucru cu metro. sau gays? Poti sa-mi explici?
  Nu folosi neologisme . "stii" sau "sti" ? Eu am invatat sa scriu cu doi de "i",pentru ca asa se aude. Nu trebuie sa "fii" de accord cu mine!
  1 1
 • O da, fie ca toata fericirea ta sa stea in greseala mea cu i-ul in plus.
  In plus, vorbim despre masini sau despre scapari gramaticale si categorii sociale/orientari sexuale aici? Ca nu mai inteleg nimic.
  0 1
 • Eu am crezut ca te-ai luat de mine.Ca dupa regulile noi,se scrie cu un singur "i ".Daca nu ma insel,esti foarte nou pe aici.Ar trebui sa citesti ce scrie asta despre masini. Ai uitat sa amintesti si de citatele din Biblie. O sa vezi ca chiar ca nu vei mai intelege multe pe aici. Sunt prea multi care se pricep la orice masini si la tot ce mai exista pe lumea asta.Doar vorbe!
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru