BMW Seria 5 a fost transformat în cobai pentru testarea viitoarelor sisteme electrice de propulsie: trei motoare și peste 720 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a transformat un Seria 5 într-un vehicul complet electric. Nemții propun un sistem de propulsie cu trei motoare electrice capabile să ofere peste 720 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h a prototipului german se desfășoară în mai puțin de 3.0 secunde.

BMW a pregătit o serie de suprize cu ocazia evenimentului #NEXTGen desfășurat în Munchen. Alături de conceptul Vision M Next, prototip care anticipează direcția viitoarelor modele de performanță M, constructorul german a prezentat și un vehicul experimental complet electric.

Proiectul s-a numit Power BEV, iar la baza acestuia s-a aflat un BMW Seria 5. Motorul cu combustie internă a fost înlăturat, iar în locul acestuia inginerii producătorului german au venit cu un sistem de propulsie electric.

Motoarele electrice fac parte dintr-o nouă generație, iar Power BEV a primit trei astfel de unități: una pe puntea față și două pe puntea spate. Confom reprezentanților BMW, sistemul electric de propulsie pregătit pentru acest prototip este capabil să ofere peste 720 de cai putere.

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 3.0 secunde, în condițiile în care prototipul cântărește peste 2.4 tone. Cele trei motoare electrice sunt ținute în viață de o baterie cu o capacitate de 45 kWh.

Nemții nu au anunțat și valoarea autonomiei, întrucât Power BEV a fost gândit doar ca un proiect care să demonstreze că electricele pot oferi performanțe sportive de top.

Conform reprezentanților BMW, viitorul SUV iX3 va fi primul model de serie care va fi echipat cu noua generație de motoare electrice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru