BMW Seria 8 ar putea fi scoasă din producție în 2025. Va fi înlocuită de un nou model electric

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei surse neoficiale, BMW ar urma să renunțe la Seria 8 în 2025. Mai exact, variantele coupe și cabrio vor fi scoase din fabricație în acel an, iar varianta Gran Coupe cu 4 uși va fi reînnoită sub forma unui viitor model electric.

Actuala generație BMW Seria 8 a fost introdusă în 2018 și este oferită în 3 variante de caroserie: coupe, cabrio și o variantă Gran Coupe cu 4 uși. La începutul acestui an, modelul a primit un facelift minor, care a adus, printre altele, o grilă iluminată și un ecran central mai mare pentru sistemul multimedia.

Cu toate acestea, potrivit BMWBlog, o sursă neoficială a mărcii bavareze, Seria 8 ar urma să fie scos din producție în 2025. Acela este anul în care BMW va introduce noua sa familie de modele electrice Neue Klasse. Din informațiile existente, variantele coupe și decapotabile vor fi retrase, însă varianta Gran Coupe ar putea primi o a treia generație.

Diferența este că viitorul model va fi unul complet electric, astfel încât nu va mai oferi motorizări pe benzină și diesel cum este cazul în prezent. Potrivit sursei, noul model cu numele de cod G77 va fi introdus în 2026 și va fi bazat pe platforma CLAR, folosită în prezent la acest model.

Viitorul model electric va avea propulsie spate și va fi plasat între viitorul BMW i5 și actualul BMW i7.

via BMWBlog

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    exact cum prevesteam logic, oferta de termice se scurteaza, pana in 2030 vor tinde spre zero!
    3 2
  • Mircea, tu nu poți înțelege nici ce se întâmpla, iar in ceea ce privește intuiția este negru total (la fel nu este culoare).
    Seria 8 nu are sens in condițiile in care piața are Porsche, Maserati, Bentley etc. Cu seria 8 BMW a vrut sa între intr-o “zona noua” pentru ei si au dat-o in bara, la fel si Mercedes cu Maybach (chiar dacă Mercedes se descurca ceva mai bine), si nu pentru ca nu oferă ce spun, dar cum am spus clienți sa dau mari cu achizițiile pe zona asta de preț… si un Bentley suna altfel… Deci n-are nici o treaba cu termică sau electrică cum nici tu nu ai cu ce vorbești.
    2 3
  • Ca tot m-am pornit deșii am spus ca-ți dau ignore…
    Lucid air, care oferă ceva foarte asemanator cu seria 8, dar astăzi si electric, anunțau planuri de a produce 20.000 de masini in 2022, aproape cât seria 3 sau C class intr-o lună proastă. In realitate in Q2 au livrat 679 de bucăți…. cu o pierderea raportata de 220 milioane USD…. helllooo!!!
    Lucid nu va produce nici 5.000 de buc in acest an si va pierde peste un mild de USD.
    La fel stau lucrurile si la Tesla cu modelul Plaid, dar acolo găurile sunt acoperite de la celelalte modele. Ce-ți spune intuiția ta infailibilă?
    Cât de greu este sa dai o căutare înainte de a arunca inepții?
    Tu chiar nu ai nici un pic de respect măcar fata de propria ta persona?
    2 2
  • Daca pe tine nici faptele nu te trezesc la realitate, e grav.
    Somn usor in continuare.
    BMW a mintit mult zicand ca va mai produce masini cu motoare termice inca 20-30 de ani. Se vede directia deja dupa doar 2 ani.
    Dar BMW minte demultisor alaturi de Daimler si VAG. Au facut multe mizerii impreuna.
    2 3
  • Adică ce direcție? Au spus ca nu vor introduce electrice? Asta cu minciuna este deja obosita… mai găsește altceva. Livram componente la foarte multe modele BMW si știu exact ce produc si pentru ce piața (din configurația componentelor). Momentan singurele care fac treaba sunt PHEV-utile si doar pe piețele unde încă sunt subvenții. Mai vedem in 1, 2 ani care-i ponderea… ca nu de direcție era vorba. In schimb direcția pe care tu ești arara doar frustrări, obsesii si nu in ultimul rând capacitate zero de analiză. Aceeași retorica goală si propagandista…
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru