Feedback

BMW va introduce încărcarea wireless pentru modele plug-in hybrid: 530e iPerformance va fi primul pe listă în 2018

de Daniel Popescu
Marti, 26.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW 530e iPerformance va fi primul model al constructorului care va beneficia de încărcare wireless. Germanii explică în detaliu cum va funcționa tehnologia care va permite încărcarea bateriei în 3 ore și jumătate.

BMW a prezentat o serie de informații despre tehnologia încărcării wireless a acumulatorilor de pe modelele plug-in hybrid. Opțiunea va deveni disponibilă pe parcursul anului 2018, iar primul model care va beneficia de aceasta este 530e iPerformance.

Astfel, suportul de încărcare wireless poate fi integrat în podeaua garajului sau a unui loc de parcare, iar șoferul este îndrumat în poziția corectă prin intermediul unui sistem de camere video. Una dintre ele oferă imagini de deasupra mașinii, iar cealaltă arată o imagine frontală, ambele fiind afișate pe display-ul mașinii pentru ca șoferul să înțeleagă locul exact în care trebuie să oprească mașina.

Încărcarea bateriei începe automat în momentul în care mașina este poziționată corect, astfel că șoferul nu trebuie să parcurgă niciun pas suplimentar.

Potrivit celor de la BMW, celulele acumulatorului disponibile pe 530e iPerformance se încarcă cu 3.2 kW. În condițiile în care acumulatorul are o capacitate de 9.2 kWh, acesta se va încărca complet în circa 3 ore și jumătate.

Cel puțin pentru moment, BMW nu a furnizat informații detaliate cu privire la lansarea propriu-zisă a tehnologiei.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru