BMW va investi în securitate cibernetică și inteligență artificială pentru mașini: sunt vizate start-up-uri din SUA și Marea Britanie

de Paul Cosma
Duminica, 06.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW va investi în dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică și a inteligenței artificiale pentru mașini. Investițiile vor fi derulate prin fondul BMW i Ventures, cu un capital de 500 de milioane de euro, și vor fi destinate unor start-up-uri din industria auto.

Grupul BMW a anunțat noi investiții prin BMW i Ventures, un fond cu capital de 500 de milioane de euro, destinat start-up-urilor și companiilor de tehnologie din industria auto.

Una dintre achiziții vizează Claroty, dezvoltator de securitate cibernetică, iar a doua este în Graphcore, care dezvoltă hardware și software pentru inteligența vehiculelor. 

Cu sediul la New York, Claroty a fost fondată în 2014 și furnizează soluții de securitate cibernetică pentru siguranța și fiabilitatea rețelelor industriale de control.

“Investiţia noastră la Claroty este un semnal clar că tratăm foarte serios nevoia pentru securitate cibernetică industrială şi recunoaştem potenţialul imens de creştere al acestui domeniu”, a declarat Tobias Jahn, director al BMW i Ventures.

Potrivit BMW, atacurile cibernetice reprezintă o amenințare tot mai mare, iar în contextul dezvoltării de automobile conectate cu infrastructura și între ele, mașinile viitorului vor fi tot mai expuse atacurilor și riscurilor de malware.

O altă investiție anunțată este în Graphcore, o companie ce dezvoltă un nou tip de procesoare și software conceput special pentru inteligența mașinilor.

Intelligent Processing Unit (IPU) de la Graphcore este un procesor creat special pentru a susţine procesele de inteligenţă artificială în automobil şi furnizează viteze mai mari de procesare în comparaţie cu hardware-ul convenţional.

Potrivit BMW, IPU furnizează viteze mai mari de 10 până la 100 de ori în comparație cu hardware-ul din prezent.

Graphcore a strâns finanțări de peste 300 de milioane de dolari din partea unor investitori financiari și strategici importanți și are sediul la Bristol (Marea Britanie), cu birouri în Londra (Marea Britanie), Oslo (Norvegia), Palo Alto (SUA) și Beijing (China).

Via BMW, Profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru