BMW vrea să mărească producția de baterii pentru mașini electrice în Germania: investiție de peste 100 de milioane de euro la uzina din Leipzig

de Paul Cosma, Foto: BMW
Joi, 24.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW anunță o nouă extindere a capacităților de producție din Germania pentru componentele mașinilor electrice. Nemții vor investi peste 100 de milioane de euro până în 2022 pentru ca uzina din Leipzig să producă și baterii de înaltă tensiune utilizate la vehiculele electrificate din grup.

În prezent, bateriile pentru mașinile electrice și hibride ale mărcilor BMW și Mini sunt produse în trei uzine ale bavarezilor, respectiv Dingolfing (Germania), Spartanburg (SUA) și Shenyang (China).

În această rețea va intra, cu începere din 2021, o nouă locație de producție a modulelor de baterii la uzina BMW Group din Leipzig.

Nemții se așteaptă ca, din 2021, unul din patru automobile BMW Group vândute în Europa să fie echipat cu propulsie electrică. În 2025, proporția ar urma să ajungă la unul din trei, respectiv 50% în 2030.

Potrivit planurilor oficiale, grupul BMW va avea, în 2023, 25 de modele electrificate pe şosea, jumătate dintre acestea având sistem de propulsie full electric.

Producătorul german va investi peste 100 de milioane de euro pentru ca uzina din Leipzing să fie pregătită pentru vânzările în continuă creștere ale mașinilor electrificate.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru