BMW X5 alimentat cu hidrogen va fi testat pe drumurile din Europa

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță că versiunea lui X5 alimentată cu hidrogen va fi testată pe drumurile din Europa începând cu acest an. Sistemul de propulsie dezvoltă în total 401 cai putere.

BMW iX5 Hydrogen sau, cu alte cuvinte, versiunea cu pile de combustie pe bază de hidrogen a SUV-ului bavarez, a debutat sub formă de concept în 2019. Doi ani mai târziu, în cadrul IAA Mobility, vizitatorii au putut vedea mașina în acțiune.

Constructorul din Munchen anunță că a produs circa 100 de exemplare. Acestea vor fi testate, începând cu anul acesta, pe drumurile din Europa. Mașinile vor fi utilizate în scopuri demonstrative.

Echipat cu pile de combustie furnizate de Toyota, BMW iX5 Hydrogen oferă o putere totală de 401 CP și o autonomie de până la 504 kilometri, în ciclul WLTP. Rezervoarele de hidrogen au o capacitate de 6 kilograme.

Un plin de hidrogen durează aproximativ 4 minute, transmit reprezentanții mărcii germane.

via BMW

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    mizerie..de ce nu il testeaza pe un z4?
    0 4
  • Seriff
    Pen ca toti vrea gipuri in ziua de azii
    2 1
  • Seriff
    Interesant, se pare ca viitorul nu e electric, tot mai multi testeaza pe hidrogen, @08.44 cat e handicapat sa fii sa te semnezi in locul altora?
    2 2
  • Pila de combustie furnizează energie electrică prin reacții fizico-chimice ale hidrogenului. Deci acest BMW este electric numai că în loc de baterii are o pilă de combustie. Mult timp am crezut că ăsta e viitorul. Dar acum a apărut un combustibil sintetic (cei drept scump) creat prin captarea carbonului din atmosferă. În urma arderii rezultă iar carbon dar prin recaptarea lui se consideră că nu produce poluare. Rămâne de văzut dacă e pasul următor dar americanii deja proiectează un avion supersonic (1,7 Mach) de pasageri care să-l folosească (NewYork-Londra 3,5 ore).
    2 0
  • Testează..... degeaba.

    Până şi Toyota au renunţat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru