BMW X5 plug-in hybrid va fi asamblat la uzina din Brazilia

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW anunță că produce modele electrificate la uzina din Araquari, Brazilia. SUV-ul X5 va fi primul plug-in hybrid premium construit în America de Sud, începând din ultimul trimestru al anului 2024.

Brazilia a devenit o piață destul de importantă pentru constructorul german de automobile. Anul trecut, BMW a înregistrat un record de vânzări de automobile electrificate în această țară, iar X5 a fost al treilea cel mai popular model din gama BMW.

Tocmai din aceste motive, reprezentanții mărcii din Munchen au luat decizia ca versiunea plug-in hybrid a lui X5 să fie produsă la uzina din Araquari, Brazilia. Tot aici, BMW produce X1, X3 și X4, precum și Seria 3 pentru piața locală.

Astfel, începând din ultimul trimestru al anului curent, X5 va fi primul plug-in hybrid premium produs în America de Sud.

"Uzina din Araquari va fi singura care va produce modele cu motorizări termice, PHEV și Flex-fuel în întreaga rețea de producție a BMW Group," a declarat Michael Nikolaides, directorul rețelei de producție și logistică a BMW Group.

La finalul anului trecut, BMW a anunțat o creștere cu 10% a producției la uzina braziliană, pentru 2024. Astfel, aici vor fi produse anual 11.000 de vehicule.

via BMW

Comentarii (4)

  • Este mult spus produse. În general cam toți “doar” asamblează, în multe cazuri nici măcar de mișcarea materialelor în fabrică nu se mai ocupă.
    În acest caz vorbim de Kit-uri complete trimise de la fabricile “mamă” iar în Brazilia se doar finalizează asamblarea, mașinile sunt in proporție de minim 40% deja asamblate, 11.000 este foarte puțin pentru vânzările BMW.
    2 0
  • Mă miră acest număr, 11.000, cu cinci modele, foarte puțin, Brazilia e ditamai țara, care chiar dacă este o piață " emergentă si-n curs de dezvoltare " de vreo 50 de ani, cu foarte mulți săraci, dar sunt și câteva milioane de înstăriți, nu înțeleg cum poate sa fie justificată o uzină, fie și pentru asamblare, doar pentru aceste cifre .
    2 1
  • @dan_grc
    Nu toata lumea cumpara BMW :))
    Pe mine ma mira ca desi s-a dovedit ca sunt niste troace, romanii tot le cumpara, le trec ITP cu spaga, le rup in doua si tot completeaza cu ulei.
    Asta desi in ultimii ani, s-a dovedit ca mai produc mașini si coreenii, japonezii. Cand zic mașini, nu ma refer doar la chestii cu 4 roti ca cele germane.
    0 4
  • Aha, la articolul cu vânzările Bmw te plângeai ca tot mapamondul este cocalar, ești foarte nehotărât.

    Unii japonezii produc mașini bune, Toyota e numarul unu, deci ești prafao cu cacao .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru