BMW ZBF 7er: conceptul de lux al anilor '90, realizat manual, care a prezis grila verticală

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cel mai nou clip video publicat de BMW Group Classic, germanii prezintă, în premieră, un concept al anilor '90 de care nu știa foarte multă lume. Numele său este ZBF 7er.

Seria "Inside BMW Group Classic" ne dă ocazia să aruncăm o privire în trecutul constructorului bavarez de automobile și să admirăm concepte despre care nici nu știam că există. Un exemplu numai bun este vedeta celui mai nou episod: BMW ZBF 7er.

Acesta a fost un studiu de design realizat la mijlocul anilor '90, de o echipă din care a făcut parte și Joji Nagashima. Un designer foarte cunoscut, care a lucrat, printre altele, la Seria 3 din generația E36 sau la Z3 Roadster.

Conceptul ZBF 7er era, însă, cu totul altceva. Toate panourile de caroserie au fost realizate manual în Italia, iar lista cu elemente neobișnuite pentru acea perioadă include o grilă frontală verticală (foarte asemănătoare cu cea din prezent), mânerele portierelor care se retrag în caroserie și camerele video care înlocuiesc oglinzile convenționale.

Până și anvelopele au fost realizate manual, la comandă, având în vedere că BMW ZBF 7er este echipat cu cele mai mari jante care erau disponibile la acea vreme (19 inch).

Interiorul avea și el un aer futurist.

Pasagerii din spate erau răsfățați, printre altele, cu laptop-uri integrate în spătarele scaunelor.

Potrivit clipului video, prototipul este funcțional, însă nu știm exact ce motor ascunde sub capotă.

via BMW Group Classic

Comentarii (4)

  • pare o incercare amuzanta de e justifica designul seriei 4 si ce anomalii au scos in ultima vreme. Au scos de la naftalina un studiu ratat ca si cum ar vrea sa zica: %dar uitati, ceea ce vedeti a mai fost discutat, e o decizie luata in urma unei evolutii organice, nu este o eroare a departamentului de design%

    am vazut seria 4 si live si e la fel de urata masina si in realitate
    10 2
  • pt danG
    ia cauta tu BMW 328 (1936) si vezi de unde vine grila aia alungita. Habar nu ai...
    2 2
  • A prezis grila verticala?
    Jura-te.
    Si BMW 328, ca tot ati scris de-a lungul timpului despre Marin Dumitrescu, ce a prezis?
    3 0
  • Frasineanu George
    Benve
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru