Bugatti a produs ultimul exemplar Chiron "standard"

de Alexandru Monenciu
Joi, 11.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile anunță că a produs ultimul exemplar Chiron obișnuit. Mașina a fost asamblată pentru un client din Canada și a fost configurată prin intermediul programului Sur Mesure.

Bugatti Chiron a debutat în 2016, ca succesor pentru modelul Veyron. Motorul W16 de 8.0 litri a fost păstrat, dar puterea a fost crescută, inițial, la 1.500 de cai putere și 1.600 Nm cuplu. Suficient pentru o repriză 0-100 km/h în 2.4 secunde și o viteză maximă impresionantă.

Încă de la început, constructorul din Molsheim a anunțat că va produce doar 500 de exemplare Chiron. Dar, de-a lungul anilor au apărut mai multe versiuni, ca Chiron Sport, Chiron Pur Sport sau Super Sport.

Acum, însă, Bugatti a produs ultimul Chiron simplu, dacă îi putem spune așa. Peste ani, acest exemplar s-ar putea dovedi unul dintre cele mai valoroase exemplare Chiron.

Mașina a fost personalizată prin intermediul programului Sur Mesure de către un client din Canada. Culoarea exterioară se numește Nocturne, iar pentru contrast au fost utilizate mai multe accente în culoarea cuprului. Acestea pot fi regăsite inclusiv la nivelul jantelor.

Bugatti nu a publicat imagini cu interiorul, dar, cel mai probabil, tema bicoloră de la exterior a fost extinsă și în habitaclu.

via Bugatti

Comentarii (1)

  • la o adica nici nu exista standard cand vorbim de bugatti, toate sunt personalizate pana in cel mai mic detaliu, precum cel descris in articol si nu cred ca exista 2 la fel.

    oricum, dupa terminarea astora asa-numite standard sigur vor urma zeci de editii speciale limitate fiecare la doar cateva exemplare si cu pret umflat corespunzator. si pana la urma, de ce nu, daca exista doritori cu buzunare largi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru