Bugatti Chiron: acesta este numele supercarului care va înlocui Veyron

de Bogdan Mirică
Luni, 10.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actualul Bugatti Veyron a ajuns deja la finalul carierei și urmează să lase locul unui înlocuitor, programat să se lanseze anul viitor. Modelul se va numi Chiron, în cinstea celui mai vârstnic pilot care a alergat în Formula 1.

Pe măsură ce Bugatii epuizează toate exemplarele actualului Veyron, stocul numărând în prezent doar câteva zeci de unități, apar noi informații despre înlocuitorul supercarului.

Potrivit Automotive News, constructorul de lux a ales deja un nume pentru urmașul lui Veyron. Acesta se va numi Chiron, în cinstea pilotului Louis Chiron, originar din Monaco, dedicat întru totul brandului Bugatti, pentru care a alergat o bună parte din carieră. Mai mult, Louis Chiron este omul cu cele mai mult podiumuri pentru constructorul franco-italian.

El a mai fost omagiat în trecut, în anul 1999 mai exact, atunci când designerul Fabrizio Giugiaro a desenat un concept botezat Bugatti 18/3 Chiron. Dacă ne vom uita la fotografiile de atunci, vom vedea că între conceptul lui Giugiaro și modelul actual există similitudini clare.

Louis Chiron este recunoscut ca fiind și pilotul cel mai vârstnic care a alergat în Formula 1. În anul 1958 el avea deja 58 de ani.

Esential 1340 de cai putere va avea viitorul Bugatti Chiron.
Despre supercarul care îi va lua locul actulului Veyron se știe deja că se va lansa anul viitor și că va folosi un motor W16, cu o capacitate cilindrică necunoscută momentan.
Ceea ce trebuie să reținem este însă totalul resurselor pe care promite să le dezvolte acest model: 1340 de cai putere, livrați unei tracțiuni integrale.

Comentarii (3)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Pana la anul, mai au timp sa scoata vreo 3 editii limitate :))
    6 1
  • la anu' o editie aniversara de la ultimul exemplar produs
    0 0
  • pui marin
    Cei de la VW se plâng de Bugatti și de VW phaeton că au lucrat in pierdere cu aceste mașini , atunci de ce le mai fabrică ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru