Bugatti prezintă noul Chiron Profilée. Unicul exemplar va fi vândut la licitație

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a publicat primele imagini și informații despre noul Chiron Profilée. A fost construit un singur exemplar care va fi vândut la licitația organizată de casa RM Sotheby's în 1 februarie.

După ce a prezentat lumii întregi modelul Chiron Pur Sport, Bugatti a primit mai multe cereri de la clienți pentru o mașină care să combine agilitatea pe circuit a lui Pur Sport cu o caroserie nu chiar atât de extravagantă.

Între timp, însă, toate cele 60 de exemplare Chiron Pur Sport s-au vândut mai repede decât se așteptau reprezentanții companiei. Astfel, acest nou model nu putea intra în producție (limitată la 30 de unități) fără să fie depășit totalul de 500 de exemplare Chiron, pe care francezii au anunțat încă de la început că le vor construi.

EXEMPLAR UNICAT

Acum, însă, reprezentanții companiei au revenit asupra acestei idei și au făcut imposibilul, construind un singur exemplar, pe care l-au numit Chiron Profilée. Piesa lui definitorie este eleronul spate, acționat hidraulic, care îmbunătățește apăsarea pe puntea spate.

Culoarea exterioară, denumită Argent Atlantique, este de asemenea unică. Partea inferioară a caroseriei lasă fibra de carbon, în nuanța Bugatti Blu Royal, la vedere.

Și designul jantelor este exclusiv pentru Chiron Profilée.

În rest, acest exemplar unicat și Chiron Pur Sport sunt identice din punct de vedere estetic.

O altă premieră pe care Bugatti ține să o menționeze este pielea împletită (din 2.500 de fâșii) care acoperă tunelul median și portierele.

În cazul noului Bugatti Chiron Profilée, motorul W16 de 8.0 litri, quad-turbo, dezvoltă 1.500 de cai putere. Mașina atinge 100 de km/h în doar 2.3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 380 de km/h. Repriza 0 - 200 km/h durează 5.5 secunde.

Totodată, arcurile sunt cu 10% mai rigide comparativ cu Chiron Sport.

Exemplarul unicat Bugatti Chiron Profilée va fi vândut la licitația organizată de casa RM Sotheby's în 1 februarie 2023.

via Bugatti

Comentarii (2)

  • din 1 milion de euro poţi face mult bine...

    Faptul că există asemenea maşini...

    Mda
    3 3
  • Mircea Badea
    tot urat e...pare o salupa convertita..sau o milionara la a 3a tinerete..si cu cateva sute de lei ii gaseam eu eleron mai misto..

    interior tot de cfr..plus ugerul ala central...asa ceva..
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru