Bugatti va începe în acest an livrările hypercarului Divo: modelul are 1.500 de cai putere și costă 5 milioane de euro

de Daniel Popescu, Foto: Bugatti
Vineri, 24.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a anunțat că va începe în acest an livrările pentru hypercar-ul Divo la capătul unui proces de doi ani de dezvoltare. Noul model are 1.500 de cai putere, a fost dezvoltat special pentru viraje și costă 5 milioane de euro.

Bugatti a prezentat în vara anului trecut primele imagini și informații despre noul hypercar Divo, care a preluat motorul de 8.0 litri și 1500 de cai putere disponibil pe Chiron.

Noul model a fost însă dezvoltat cu scopul de a oferi performanțe mai bune în viraje, iar procesul de dezvoltare s-a încheiat acum la aproximativ doi ani de la primele schițe.

Astfel, constructorul a anunțat că începe în acest an livrarea lui Divo, care va fi produs în numai 40 de unități. În plus, toți clienții lui Divo sunt proprietari de Chiron, iar prețul de vânzare a fost stabilit la 5 milioane de euro.

"Fiecare client Divo deține un Chiron, cunoaște brandul și este un entuziast Bugatti. Clienții noștri au înțeles imediat abordarea sportivă a lui Divo și au sprijinit proiectul nostru", a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Cu această ocazie, Bugatti a publicat și câteva imagini noi cu Divo realizate în timpul unor teste, fără să menționeze însă unde au fost realizate acestea.

Motorul de 1.500 de cai putere al lui Divo este acompaniat de o transmisie automată cu șapte trepte, iar viteza maximă este limitată electronic la 380 km/h, mai mică decât cea de 420 km/h atinsă de Chiron.

Numele noului hypercar provine de la Albert Divo, un pilot francez care a câștigat de două ori pentru Bugatti celebra cursă de la Targa Florio spre finalul anilor 1920.

Via Bugatti

Comentarii (6)

  • fan skoda
    Foarte miliardari clientii astia, daca detin deja cate un Chiron + intretinere, si un Divo + intretinere.

    Daca un Bugatti Divo costa 5 milioane de euro, cat o sa coste un Koenigsegg Gemera ?

    Nu prinde 400 km/h, dar totusi, v-max este peste 350 km/h.
    6 4
  • fan skoda
    eu zic ca Gemera o sa coste cu o optime mai putin, de vreme ce prinde 350 km/h, adica cu 1/8 mai putin decit Bugatti.
    altfel, masina e foarte frumoasa
    2 3
  • Vreau si eu unul si de rest sa-mi dati un kil de biscuiti.
    10 5
  • inexorabil
    Tot din cadrul lui VAG, eu, unul, aş alege, oricând, unul, două sau chiar trei supercaruri (chiar dacă nu sunt HPSC-uri), extrem de individualizate, cu personalitate remarcabilă şi autentice din toate punctele de vedere, reprezentând, toate trei, un paradox teribil în contra…năravurilor arhicunoscute ale VAG-ului: Porsche 911, Audi R8 şi Lamborghini Aventador. Iar încăput (oricare dintre ele) pe mâinile unui pilot abil, experimentat, nici nu mă îndoiesc că l-ar bate la fundul gol, pe un circuit “întortocheat”, pe infatuatul Bugatti, cu toate datele lui “orgastice” şi “dezvoltarea specială pentru viraje”.

    Mai are rost să “dezvălui” că toate cele trei giuvaiere l-ar costa pe un “nabab” mult mai puţin decât ultradopatul acesta pe roţi, başca…inexpresiv estetic (după părerea mea, subliniez!), dar de încadrat perfect în viitorul peisaj (mega-artificial) denotat de Dubai Creek Tower? Da, ştiu: “Dar ei sunt regii…petrolului. Parcă ziceai că vrei să le slujeşti interesele”. De promovare a beneficiilor petrolului, atât! Altfel, m-ar durea în spatele genunchiului cu ce s-ar dota ei personal (chiar şi cu vreo e-mostră). Oricum, ar fi dreptul lor natural şi constituţional. Inclusiv acela de a fi, eventual, ipocriţi.
    6 3
  • Valius
    Nu stiu cate masini de genul asta ajung la o viteza macar de 300. In rest 30-40-50 km/h pe strazile Londrei.
    6 0
  • Calingura
    Si inca o data se demonstreaza ca esti mai iubit daca esti consecvent decat daca esti coerent.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru