Bulgarii ne umilesc: vor organiza o cursa de Formula 1 si o etapa de WRC!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.07.2009
Oficialii guvernului bulgar si Bernie Ecclestone se vor intalni la Nurburgring pentru a stabili ultimele detalii ale contractului legat de organizarea unei etape F1 la sud de Dunare.

Dupa Ungaria, Bulgaria va fi urmatoarea tara vecina Romaniei care organizeaza o cursa de Formula 1.

Bernie Ecclestone a anuntat astazi oficial ca va avea o intalnire cu o delegatie a guvernului bulgar pentru a stabili punctele unui viitor acord, prin care bulgarii se vor angaja sa construiasca un circuit de Formula 1, iar Ecclestone va garanta aducerea unui Mare Premiu in tara de la sud de Dunare. In momentul in care intelegerea se va concretiza, Bulgaria va deveni una dintre putinele tari din lume care gazduiesc in acelasi an o cursa de Formula 1 si o etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Viitorii organizatori ai etapei de Formula 1 din Bulgaria vor pune planul pe masa la Nurburgring, saptamana viitoare, acolo unde va avea loc intalnirea cu Ecclestone. Contractul de organizare va fi incheiat initial pe cinci ani, prima cursa din Bulgaria urmand sa aiba loc in 2011.

Va reamintim ca cea mai importanta competitie organizata de FIA in Romania in ultimii ani, etapa FIA GT de la Bucuresti, a fost exclusa din calendar si mutata la Budapesta din cauza faptului ca primaria de la Bucuresti nu a acordat permisiunea de disputare a acesteia pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului.

via | Motorsport

Comentarii (27)

  • :0
    La ce ne-ar trebui noua romanilor un circuit de F1?? Noi il avem pe Miki, si ne ajunge... Oricand Miki poate invita la cina pe Fernando, Kimi sau Lewis. Sau cum sa permitem lu' Bernie (imprumutat de Miki cu bani) sa ne taie padurile, sa ne polueze fonic si sonor coclaurile pline de fripturisti si manelisti?
    18 2
  • carutzasul cu 300 de cai
    ii trebuie chelului tichie de margaritar...Si pentru ce? sa se laude cu ea...corect. Sa zicem ca am fost umiliti, ca cefele late isi trag "saseaua lata". Si? La ce ajuta? La popularizarea sporturilor cu motor? Oare? Avem un campionat intern cvasinecunoscut si niste circuite de karting la fel de "cunoscute". So...nu ar trebui sa incepem cu circuite normale unde cine are chef sa-si aduca bolidu si sa se "traga" oficial? Un circuit de F1 este o pierdere de vreme si bani. Asta cel putin intr- tara in care cosul zilnic este mai subtire decat bugetul "de pranz" al unui oocidental.
    5 13
  • Carnat
    Cu actualul primar noi vom face un carnat cat un circuit de formula 1. Si asa romani vor ajunge cei mai mare carnatari. Macar in balcani.
    17 0
  • Claudiu
    si noi vrem;(((
    bravo lor...abia astept sa ma uit la tv sa vad
    7 2
  • excelent
    bravo lor. macar e aici aproape si adevaratii pasionati putem merge si la wrc si al F1

    totusi pacat de toti banii care puteau sa vina la noi de pe urma acestor evenimente.
    11 0
  • Bethurbazal
    S.O.S.
    Ha! Ha! Ha! Asta-i buna! Bulgarii mor de foame (am mai spus-o) si lor le trebuie F1 si WRC! Personal nu vad unde sa faca un circuit de F1. Mafiotii care conduc Bulgaria cred ca daca vor organiza asa ceva o sa se legitimeze in ochii lumii. Pe mine unul nu ma impresioneaza deloc, ba chiar ma simt usurat ca politicienii nostri nu s-au gandit sa faca un circuit F1 cand Romania-i pe duca. Sincer, ii compatimesc pe bulgari! Balcanii sunt intr-o situatie critica si in loc sa stranga randurile ei se gandesc la paranghelii de genul F1 si WRC.
    3 7
  • Nimic mai fals
    Prezentarea stirii este foarte prost facuta, singura certitudine fiind ca bulgarii se intalnesc cu Bernie. Restul e pura supozitie.
    Daca vor fi acceptati, daca vor fi in stare sa intruneasca toate conditiile, faptul ca in Turcia nu au fost spectatori, faptul ca nici in Anglia aproape nu se poate respecta termenul de definitivare a circuitului deja contractat cu F1 si multa alte necunoscute ma face sa spun ca afirmatia "Bulgarii vor avea cursa de F1" este voodoo, citit in ceasca de cafea, etc.
    PS. dupa aceleasi premize luate de voi in calcul noi avem deja circuit de F1 la Snagov inca de acum 2 ani.
    3 0
  • robert
    ..tara arde si F1 vine
    Bulgarii abia au dupa ce sa bea apa, economie la fel cu a Romaniei si lor le trebuie F1. Este exact ce s-a intamplat cand au aderat. Vor trebui sa dea bani fara numar. Sincer nu cred ca e nici o umilire. Dar cine a scris articolul e un mare cretin si dobitoc.
    1 6
  • @Bethurbazal
    de-asta mie sila de Romania din cauza bizonilor de Romania de care este plin. O Romania cu multi prosti si tarani si o Bulgaria in care mafiotii asa cum sunt ei au investit in Bulgaria si au facut o superba statiune intr-un rahat de munte (fata de ce avem noi), care au facut un litoral mult peste al nostru si cu preturi pt. omul de rand, care fac o pista de F1 si MotoGP si care fac ceva si pentru altii nu numai pt ei cum sunt kktii de mafioti Romani care isi fac poftele lor si atat.
    BIZONULE
    5 2
  • foarte bine!
    Foarte bine! Bravo lor!
    Noi sa nu ne plangem ca toata tara e un circuit de F1 sau mai degraba VTM.....:)))
    Poate cand o sa invatam sa conducem civilizat Mos Craciun o sa ne aduca si un circuit de F1.
    4 0
  • De acord cu CatalinF1
    Nu cred ca bulgarii vor reusi sa construiasca un circuit demn de Formula 1. Pana sa ajunga primul excavator sa inceapa lucrarile trebuie data spaga la toate comisiile si comitetele si toti bengosii cu Q7 si S-Class Brabus trebuie sa isi ia partea...parca am mai intalnit undeva faza asta...aaaa...la noi.
    Etapa de WRC cred ca ar putea avea, insa F1???? Sa fim seriosi. Totusi nu cred ca se va realiza nici etapa de WRC deoarece este deja Raliul Acropole in Grecia si Raliul Ciprului. Nu cred ca o sa mai introduca si Raliul Bulgariei in calendar. Dar astea sunt doar presupuneri, asa cum ar trebui sa fie si aceasta stire.
    0 2
  • vizonelul
    @R
    lasa gargara..Bulgaria avea litoral adevarat inca inainte de '89. Termina-ti liceul si apoi da-ti cu parerea. Daca ai pleca din tara cel mai probabil ca ar fi cu un taran-prost mai putin. Calatorie sprancenata
    0 3
  • Bethurbazal
    @R
    Nu pot sa-ti explic mai multe caci am impresia ca n-ai puterea sa intelegi. Eu am vazut in viata mea un circuit de curse si stiu ce presupune finalizarea unui asemenea proces. Cat despre Bulgaria nu mai spun nimic. Du-te si vezi cum e facuta tara aia si intereseaza-te cine le-a facut litoralul si statiunea montana si ai sa vezi ca Bulgaria nu mai e ce pare. Mie nu-mi arde de F1 si WRC cand riscam sa disparem de pe harta lumii. Unora le arde de turism, F1 si WRC dar noi riscam sa nu mai prindem 2015 impreuna.
    1 3
  • bizonilorrr
    @ vizon + brontozaur: Sunteti p.r.o.s.t.i. cu spume!!!!! Suteti i.m.b.e.c.i.l.i. si r.e.t.a.r.d.a.t.i!!!! Din turism se castiga bani, muuulti, f multi!!! Iar cu ajutorul WRC si F1 se aduc bani in tara.... Pt ca vin echipe + fani din alte tari si consuma: beau, mananca, dau la b.u.c.i s.a.m.d. Creierele voastre ofilite insa nu pot intelege asa ceva!!! Hai sa devenim cu totii sihastri sa ne retragem in munti, in pesteri!!! Halal gandire!!!!
    4 2
  • @vlad
    ma, daca ne-am intalni fata in fata ti-as tine un curs de economie, sociologie, turism, morala, bun simt si altea alea. Faptul ca injuri ca la usa cortului nu ma face decat sa-mi reduc dreptul la replica in speranta ca indivizilor ca tine le lipsesc outzele si specia de copitate din care faci parte va disparea in urmatorii 20 de ani. Daca n-ai inteles nimic reia...poate ai sa prinzi ideea.
    2 2
  • Ghetzon
    F1
    Nu sunt de acord cu limbajul folosit de vlad dar sunt de acord cu punctul lui de vedere. Cred ca in aproape toate cursele din calendarul F1 guvernul tarilor respective este implicat financiar. Oare de ce? O cursa de F1 aduce venituri importante pe durata weekendului in care are loc. Vorbim de zeci de milioane de EUR cheltuiti de turisti de unde guvernul isi ia partea prin impozite.
    Nu va faceti griji am vazut circuit si cursa de F1 si stiu cat de mult se zbate Montréalul sa recastige un loc in calendarul 2010. Guvernul local si federal negociaza din greu de luni intregi cu Berni dar astuia nu-i mai ajunge. Sper ca sa mai revina macar odata F1 la Montréal pentru ca aici exista o adevarata cultura F1 (300k spectatori pe weekend) nu ca in Turcia sau mai stiu eu ce alte tari pe unde Berni a dus acum F1 ca pe un spectacol de circ sezonier singurul lui criteriu fiind cine da mai mult.
    0 0
  • @ vizon + brontozaur+Udrea
    In primul rand ca am 38 de ani, in al 2-lea rand ca am fost in tari straine (inclusiv Bulgaria de vre-o 20 de ori) de mai multe ori decat ati venit voi de la tara la oras. 45% din venitul Bulgariei de valuta a venit din turism, la noi p., la noi venitul vine de la saracii capsunari si de la preturi si servicii de 2 bani si japca facuta de bizoni ca voi, ca sa sunt romanii.

    iau tu Udrea, poate ai tu amri cunostinte de economie, sociologie, turism dar cam toti ministrii nostri au avut asta si au valorificat constintele in interes personal si si-au cam batut joc de tara asta frumoasa si cu posibilitati cu mult peste tara vecina Bulgaria.
    3 0
  • vasily
    foarte tare !!!
    FOARTE BINE, inseamna ca bulgarii s-au desteptat si si-au dat seama ca daca lucreaza impreuna pot aduce bani frumosi in tara, mai ales pe vremuri de criza - in schimb ce romanii, adica noi, ne furam unul pe altul ca in cel mai iubit dintre sporturi si coboram (cu totii, atentie) catre subsoluri intunecate!
    ...
    EXCELENT, daca tot ne-am invatat sa mergem la mare, LA EI si, in scurt timp si la munte, TOT LA EI, de ce mai batem drum lung (din Bukarest la Budapest), cand pana-n Sofia (probabil locatia viitoare a circuitului) nu sunt decat aprox 500 km.
    ...
    asa cum am mai spus intr-un comentariu anterior, SPAGA la noi este unul din motivele pentru care criza si-a gasit cea mai buna casa, la noi si de unde n-o sa mai plece EVER daca nu ne trezim odata !!!!!
    ...
    mult stimata REDACTIE, cu mare rugaminte va cer sa ne tineti "in curent" cu evolutia acestui subiect,
    va multumesc !
    1 1
  • Asta-i buna, am ajuns sa-i invidiem pe bulgari pentru ca mafiotii lor sunt in cardasie cu alde Bernie. Aia n-au ce manca de pe o zi pe alta si vor F1 si WRC. Sincer, mai mare plansu' decatr rasu'.
    1 2
  • Gogoașa de știre!
    O să pupe Bulgaria o cursă de Formula 1 când România o să concureze cu Dacia în Formula 1 și cu doi piloți români. Bineînțeles Miki și un apropiat al lui o să fie piloții.

    Bulgaria încearcă să intre în circiuitul marilor curse și asta e de apreciat că se fac eforturi acolo la ei și sunt oameni care vor lucruri mari, dar greu de crezut că o să prindă și WRC.
    0 1
  • Mihail
    noi nu avem nevoie de turisti, sau faima in lume
    Circuit la Snagov ?......dar ala de la Brasov ?......dar ala de la Arad ?........dar ala din centrul Bucurestiului? (o singura data pe an , doar 3 zile ).
    Ceea ce nu exista, la noi, este popularitatea motorsportului in romania...... putine evenimente organizate , pt ca nu prea vine lumea , nu au ce sa injure.......atata timp cat la stirile sportive nu se prezinta nimic altceva ( cu foarte mici exceptii )decat fotbal, cum d-zeu sa cultivezi pasiunea pt motorsport, cu evenimente prea putine, sau ioc.
    Bulgaria aduce o mare parte din contributii la buget de pe urma turismului, dar un circuit de f1 in bulgaria este prea putin probabil, prin simplu fapt ca nu-si permit........ 400 euro pt un weekend , sa aduca spectatori doar din randul turistilor ?...din aceasta logica, sunt cu totul de acord in privinta spuselor lui CatalinF1.
    0 0
  • Lorem Lipsum
    noi suntem prea tari
    Stimati bulgari, noi romanii nu ne-am facut circuit de F1 pentru ca nu vrem nu pentru ca nu putem. Ce?
    Credeti ca noi nu puteam sa facem macar km vostrii de autostrada in ultimii 10 ani? Ba da! Dar nu am vrut.
    Credeti ca noi nu vrem sa avem cea mai mare rata a mortalitatii pe drumurile publice din europa? Ba da si am reusit! Si ne mandrim ca suntem cei mai buni in manuitul masinilor!
    Credeti ca noi avem nevoie de turistii vostrii din fiecare vara? NU! Pentru ca noi nu vrem sa ne inghesuim cu engleji si nemti la coada la Noroc pe plaja la mamaia. D-aia!
    Si sa mai stiti un lucru: F1 polueaza! Si noi suntem griin! Adica noi aruncam peturi verzi pe partii la munte si pungi mentolate pe campiile patriei.
    Traiasca romania!
    3 0
  • care cu boi la noi
    ce ne trebuie noua f1 si wrc, cu atatea spagi de dat, alergatura, martogaraie cand sunt atat de multe de vandut in tara asta?
    0 0
  • Robert
    neam de stresati
    Bulgarii ne umilesc?
    nimic mai fals, ne umilim noi, mai precis cacatii de la primaria bukalelor, si toti boschetarii pe care ii incurca amenajarea unui circuit, dupa ce ca li se aduce la botu' calului mai vin si cu fite de doi bani, oprescule ai auzit de turism, cu ce promovati cacatul asta de capitala cretinilor,cu 5 cladiri, si-un bloc incendiat, sa va ia dracu de incapabili!
    0 0
  • baygon
    cat de rudimentari pot fi uni...
    de fiecare data cand cineva vrea sa faca ceva bun, apare un "binevoitor" gen Vanghelie PSD-istul care, tre' sa-si arate si el importanta (ca deh, la satra el era cel mai tare) si sa zica ca nu se poate.
    din pacate, daca citesti comentariile, observ ca de fiecare data apar niste frustrati, care, pe motiv ca o duc ei rau, toata lumea trebuie sa se mentina la nivelul lor... "ce ne trebuie noua nu stiu ce? sau "nu avem noi nevoie de asa ceva"
    jalnicilor, plecati din bucurestiul ala de unde ati venit, ca l-ati sufocat cu prostie si mitocanie, iar marelui primar oprescu sa nu-i mai vedem fata de smecheras de mahala, promitandu-ne marea cu sarea...
    mai bine...
    0 0
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Totusi eu cred ca nu s-a dorit construirea unui circuit in romania deoarece :
    1. investitie extraordinar de mare, ce implica lucrari de o calitate ireprosabila....noi nu avem asa constructori , firme, etc (nu poti face un circuit cu ce ai in tara, il faci aiurea si dupa primul tur te scoate din circuit si ramai cu buzele umflate ) sa vina o firma de afara nu incape discutie.... se stie de ce !
    2. este o investitie pe termen lung, la noi se obisnuieste ...azi investesc maine dau tunu si scot de 3,4 5,ori profit imediat, la ce sa se blocheze atatia bani aiurea
    3. ca sa inceapa recuperarea, amortizarea investitiei se organizeaza un tur si.... se asteapta venirea participantilor, turisti etc. ........................................................................................................................................................ inca asteptam ....................................................................................................... si apar primii turisti obosti de drumul lung si chinuitor din orice punct de intrare in romania din vest si pana la bucuresti..( aveti idee despre ce vorbesc)
    4. toti cei ajunsi trebuie cazati ........greu si cu cazarea (nu mai zic ....servirea, calitatea produselor folosite in rstaurante , etc)
    5. cred ca ar fi o defavoare un circuit datorita reclamei proaste care se va face de cei care se intorc in tarile lor de orgine dupa trista experienta traita in romania.
    0 0
  • Europe Tim
    Comentariu
    In Romania si in Bulgaria inca se foloseste ca si mijloc de transport caruta pe drumul public. Ca si nivel mediu suntem in urma cu ceva zeci de ani fata de tari din Europa de vest si probabil ca imaginea mopedist-ului in camasa alba, cu pantaloni de stofa la dunga, cu sosete albe si incaltat in papuci cumparati din talcioc (un moped sau ciclomotor este un vehicul cu două, trei sau patru roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu ...) este definitorie pentru oricare din aceste doua tari.
    Oricum, constructia unui circuit de F1 in Bulgaria sau in Romania nu au nici o legatura cu infrastructura, educatia si desigur nu reliefeaza nivelul motorsportului practicat (care este 0). Daca cineva il face in Bulgaria o face dintr-un interes propriu si oricum o face din bani pe care nu poate sa ii ia cu el in groapa si e foarte bine.
    Oricum, Bulgaria are unul din cele mai tari trasee de Supermoto din lume si are campioni de talie mondiala de Supermoto. Daca consecinta directa a faptului ca isi fac circuit de F1 este un campion de F1 atunci merita cu prisosinta.
    Ungaria, cu o luna inainte de a se desfasura F1 pe Hungaroring susupenda orice alte manifestare si se pregatesc pentru acel weekend. Aaaaa, o fi bine? O fi bine economic?
    Si Ungaria are 3 circuite mari si unul mai mic.
    Noi, noi ii dam cu talkshow-uri la OTV, DDTV...cu Monice si Lazarovi. Noi inca nu ne-am trezit la realitate, inca nu au picat pe noi betoanele in care am fost tinuti 50 de ani. Dar se va intampla curand si atunci petrecerea asta in care o tinem din 89 se va termina brusc cu o pana de curent si abia atunci o sa fim dispusi sa facem infrastructura chiar si cu lopata si harletul doar sa avem o paine pentru ca stim ca cineva a facut canal Dunare-Marea Neagra din dalta si ciocan.
    Iar cel ce a scris articolul, e un penibil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru