BYD ar putea construi mașini electrice în Europa

de Tiberiu Safta
Joi, 25.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la BYD iau în calcul să înființeze mai multe fabrici în Europa, pentru a vinde mai multe modele electrice pe Bătrânul Continent. Constructorul chinez va lansa trei modele noi în Europa până în 2023.

Compania chineză BYD va lansa nu mai puțin de 3 modele noi în Europa până la începutul anului viitor. Este vorba despre limuzina Han, SUV-ul Tang și crossover-ul Atto 3. Toate acestea ar urma să fie lansate pe piața Bătrânului Continent în următoarele 4 luni și toate sunt modele electrice.

Însă, pe lângă lansarea de modele noi, constructorul chinez dorește să înființeze fabrici în Europa, unde vor fi construite viitoarele sale modele electrice. Brian Yang, asistent director general al diviziei BYD Europa, a declarat pentru publicația britanică Autocar că înființarea unor noi fabrici BYD este una „interesantă”.

„Ne gândim serios la câteva planuri de localizare”, a declarat acesta. Întrebat unde mai exact ar putea fi amplasate noile fabrici, Yang a răspuns: „Deocamdată nu avem un plan solid. Tocmai am început să învățăm, să înțelegem bine părerile clienților noștri și dacă totul merge bine, să construim toate fundațiile și structurile aici”.

În prezent, modelele BYD sunt construite la uzina din Shenzhen, al patrulea cel mai mare oraș din China. BYD dorește să se extindă pe piețele auto din Germania, Benelux, Marea Britanie și în Scandinavia, precum și în Israel, în Asia occidentală.

Cele trei modele menționate promit să fie rivali serioși pentru Tesla în Europa. Mai mult, este foarte posibil ca BYD să stabilească un parteneriat cu o marcă europeană pentru a ajuta la producția de mașini electrice pe continentul nostru.

via Autocar

Comentarii (5)

  • Traian
    De ce sa mint chiar ara bine sedan-ul
    8 4
  • Vrăjeli, cuvinte fără niciun viitor
    2 6
  • @Automarket
    Aud pentru prima oară de „Asia Occidentală”.
    Mai nou așa i se spune zonei numite în cărțile de geografie „Orientul Apropiat”?
    6 0
  • @Traian
    mie toate cele 3 modele prezentate in articol mi se pare ca arata bine.
    3 0
  • Mircea Badea
    un suv nu are cum sa arate bine! un pic ala de la lotus..restul cah!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru