Cadillac: “Există posibilitatea ca toate modelele noastre să devină electrice până în 2030”

de Paul Cosma
Vineri, 13.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Cadillac susțin că, până în 2030, cele mai multe dintre modelele lor (posibil toate) vor deveni 100% electrice. Primul Cadillac electric va fi un SUV, a cărui lansare este programată în 2021.

La începutul lui 2019, Cadillac a publicat două imagini cu un concept ce anunță primul model electric din istoria sa. Constructorul american este văzut drept cel mai important pilon în „viitorul electric” al grupului General Motors. 

În ianuarie, americanii au spus că primul Cadillac electric va fi un SUV dezvoltat pe noua platformă GM și va fi lansat cel târziu în 2021. Numele și celelalte detalii vor fi dezvăluite “mai aproape” de data lansării.

Oficialii constructorului susțin acum că, până în 2030, cele mai multe modele din gama Cadillac vor deveni 100% electrice, cu posibilitatea ca toate să fie vehicule cu emisii zero.

“Nimeni nu știe cât de rapidă va fi această tranziție,” a declarat președintele Cadillac, Steve Carlisle. Pentru producătorul american, cele mai mari provocări sunt legate de autonomia viitoarelor modele și timpul de încărcare a bateriilor.

Până în 2021, Cadillac a promis că va lansa un model nou la fiecare 6 luni.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Iată până unde s-a “dezvoltat” cutezanţa: până la confluenţa conformismului cu compromisul şi cu…hidoşenia (conceptual-arhitecturală).

    Ce să-i urez monstrului rezultat? “Succesuri” pe bandă rulantă.

    “Până în 2030” o să vă înghită…mama Gaia, măi General Morons.

    Aşadar, Cadillac va deveni “marca nr. 1” a concernului, ceea ce înseamnă că Chevrolet nu va mai fi preferatul conducerii, iar Buick va fi, cel mai probabil, trimis lângă…Oldsmobile şi Pontiac, ca să refacă în veşnicie Triada BOP.

    În definitiv, rămânând activ un singur “brand” producător, ar fi de-a dreptul ridicol ca proprietarul să se mai numească GM…Şi uite aşa ne îndreptăm încet, dar sigur, către realitatea suverană a lui Global Cars, recte o singură antrepriză şi aceea strict dedicată profilului “corect”.

    Nimeni şi nimic nu vor putea să “obstrucţioneze” logica inevitabilului, nici măcar conservatorii de genul Boris Johnson, cu toată victoria lor categorică în alegeri. Sau – intuiesc doar (deşi sper să mă înşel) – poate că inclusiv ei îşi vor fâţâi dosurile (“argumentând” constrângerea de situaţie) în “noile tehnologii” (nici măcar pe roţi, fiindcă deja s-a acreditat ideea că, la apogeul “evoluţiei”, vor “levita”). În atare condiţii, ce “valori tradiţionale” să mai preţuieşti, să mai susţii şi să mai transmiţi auditoriului?...Te transformi în (caricatură de) politician în toată puterea cuvântului.
    3 7
  • Elvira
    Suna bine. Cel putin ca intentii, mai toate marile companii spun ca vor trece la masini electrice. Totusi, de la declaratii la fapte e cale lunga.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru