Camioneta electrică Ford F-150 Lightning va putea încărca și alte mașini electrice

de Tiberiu Safta
Joi, 23.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Camioneta electrică de la Ford va intra în fabricație în 2022. Cu ajutorul sistemului Pro Power Onboard, de care dispune mașina, F-150 Lightning va putea fi folosit pentru alimentarea cu energie electrică a altor mașini electrice care au bateriile descărcate.

Noul Ford F-150 Lightning, un adversar pentru Tesla Cybertruck, va intra în producție în 2022. Până acum, au fost plasate peste 200.000 de comenzi pentru această mașină. O dotare importantă inclusă îin echipamentul camionetei electrice americane este sistemul Pro Power Onboard.

Sistemul, disponibil și pe modelul F-150 Power Hybrid, oferă posibilitatea de a alimenta alte mașini electrice care au nevoie de energie. Sistemul este compatibil atât cu mașinile electrice Ford, precum și cu alte automobile de la alte mărci, cu condiția ca vehiculele să aibă un port de încărcare de tipul J1772.

Prin folosirea prizei de 240 de volți a lui F-150 Lightning, încărcătorul (numit Power Cord Charger), poate oferi o autonomie de 32 de kilometri la fiecare oră de încărcare unui Mustang Mach-E cu bateria descărcată. Un F-150 Lightning poate primi până la 21 de kilometri autonomie pentru fiecare oră. Iar un E-Transit primește până la 16 kilometri autonomie după o oră de conectare la F-150 Lightning.

Așadar, sistemul le poate oferi celorlalte electrice aflate în impas un nivel de autonomie suficient pentru a putea conduce până acasă sau până la cea mai apropiată stație de încărcare.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • Cu alte cuvinte cei care vor rămâne in pana prostului vor fi scoși din c...t
    7 3
  • Oare se poate și din mers?? :))
    8 1
  • Flu flu
    @Dutz - da, wireless, ca pe telefoane.
    0 1
  • De ce?
    https://www.youtube.com/watch?v=xg6-Vc9CSwk

    Kia ev6 439 km,
    Skoda Enyaq iV 424 km,
    BMW iX3 413 km,
    Ioniq 5 381 km,
    Audi Q4 e-tron 376 km,
    Mustang Mach-e 366 km

    Cam asta e nivelul...

    Craciun Fericit!
    3 1
  • Orice dCi 1200km
    4 1
  • Seriff
    @ De ce autonomiile alea sunt doar in conditii ideale, adica lipsa trafic, cu AC oprit, cu incalzirea in scaune oprita, la temperaturi de peste 15 grade etc.
    In realitate sunt mai mici, intre timp motorul diesel este, a fost si va ramane baza.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru