Campionatul Mondial de Raliuri: Ott Tanak a devenit campion în urma performanței din Spania. Estonianul încheie dominația de 15 ani a piloților francezi

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ott Tanak reușește să oprească dominaților piloților francezi din WRC. Dacă în ultimii 15 ani, Loeb și Ogier au câștigat fără întrerupere, estonianul reușește să se impună în sezonul actual ca urmare a performanței din penultima etapă desfășurată în Spania.

Anul acesta a fost unul extrem de interesant pentru fanii Campionatului Mondial de Raliuri. În lupta pentru titlul de campion au fost angrenați trei piloți: Sebastien Ogier (Citroen), Ott Tanak (Toyota) și Thierry Neuville (Hyundai).

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, în Spania s-a desfășurat penultima rundă a sezonului 2019 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. În clasamentul general, cei trei piloți amintiți anterior erau despărțiți de 41 de puncte. Pe prima poziție se afla Ott Tanak, urmat de Sebastien Ogier și de Thierry Neuville.

Ogier avea nevoie de un parcurs perfect în runda din Spania, însă pe a doua probă specială a raliului a fost nevoit să reducă ritmul din cauza unor probleme la nivelul direcției. În același timp, Neuville se descurcă excelent și în ziua secundă trece pe prima poziție în clasamentul general provizoriu al raliului Spaniei. Ott Tanak își îmbunătățește timpii de la o probă la cealaltă, iar până la finalul raliului reușește să ajungă pe poziția secundă.

Thierry Neuville.

Runda din Spania s-a încheiat cu victoria lui Thierry Neuville.

Pe locul secund a terminat Ott Tanak, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de localnicul Dani Sordo. Pe locul al patrulea a încheiat Sebastien Loeb, urmat de Jari-Matti Latvala și Elfyn Evans. Sebastien Ogier termină raliul din Spania pe poziția a opta.

Dani Sordo.

În aceste condiții, Ott Tanak devine matematic noul campion mondial, lupta pentru locul secund fiind încă deschisă. Neuville are un avantaj de 10 puncte raportat la Ogier. Estonianul oprește astfel dominația de 15 ani a piloților francezi Sebastien Loeb și Sebastien Ogier. Loeb s-a impus în WRC între 2004 și 2012, iar din 2013 și până în 2018, Sebastien Ogier a dominat competiția internațională. 

Ott Tanak - Martin Jarveoja

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general piloți

Loc Pilot Echipă Puncte
1 Ott Tanak Toyota 263
2 Thierry Neuville Hyundai 227
3 Sebastien Ogier Citroen 217
4 Andreas Mikkelsen Hyundai 102
5 Elfyn Evans M-Sport Ford 102
6 Kris Meeke Toyota 98
7 Jari-Matti Latvala Toyota 94
8 Dani Sordo Hyundai 89
9 Teemu Suninen M-Sport Ford 89
10 Esapekka Lappi Citroen 83

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general pe echipe

Loc Echipă Puncte
1 Hyundai 380
2 Toyota  362
3 Citroen 284
4 M-Sport Ford 218

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru