Feedback

Carlos Ghosn ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse: oficialul susține că nu ar fi avut nicio intenție să mintă în declarațiile financiare

Publicat Luni, 26.11.2018
de Paul Cosma
Comenteaza 2
Carlos Ghosn ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse: oficialul susține că nu ar fi avut nicio intenție să mintă în declarațiile financiare - Poza 1
Carlos Ghosn ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse de procurori și susține că nu ar fi avut nicio intenție să mintă în declarația sa de venituri, potrivit televiziunii publice japoneze NHK.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat lunea trecută în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Joia trecută, consiliul de administrație Nissan a decis în unanimitate demiterea lui Carlos Ghosn din funcțiile pe care acesta le îndeplinea în cadrul producătorului nipon. Totodată, reprezentanții Nissan anunță și demiterea lui Greg Kelly, director implicat în același scandal.

Televiziunea publică din Japonia susține că fostul președinte Nissan ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse de către procurori. Potrivit NHK, Carlos Ghosn ar fi spus că nu avea nicio intenție să mintă în declarațiile financiare.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Nissan intenționează să nominalizeze un nou președinte în cel mult două luni, după ce Carlos Ghosn a fost concediat. Potrivit unor surse din companie, Nissan speră ca noul președinte să fie anunțat în jurul datei de 20 decembrie, când este programată următoarea ședință a conducerii.

Via Automotive News


Comentarii (2)

  • hazard
    legea se aplica in functie de influenta si bogatia acuzatului, deci e in siguranta.
    4 1
  • Iarasi o inscenare.
    Ca si DieselGate. Era necesar pentru a introduce restrictiile ulterioare. De ce nu au introdus restrictiile anterior scandalului?
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru