Formula 1: Marele Premiu al Japoniei va rămâne în calendar până în 2029

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a anunțat oficial prelungirea contractului cu organizatorii Marelui Premiu al Japoniei pentru încă 5 ani. Etapa din țara soarelui răsare va rămâne în calendar până în 2029.

Marele Premiu al Japoniei, una dintre cele mai populare etape din calendarul Formulei 1, va continua să facă parte din calendarul Marelui Circ până în sezonul 2029 inclusiv. Asta pentru că Formula 1 a anunțat o prelungire a contractului cu organizatorii etapei pentru încă 5 ani.

Cursa va avea loc, ca de obicei, pe legendarul circuit Suzuka. Acest circuit a debutat în calendarul Formulei 1 în 1987, iar pe acest tărâm au fost încoronați mai mulți campioni mondiali ai Formulei 1, de la Ayrton Senna până la Max Verstappen. De altfel, campionatul a fost decis de nu mai puțin de 12 ori pe acest circuit.

Începând din sezonul 2024, Marele Premiu al Japoniei va fi mutat în aprilie, față de perioada tradițională din septembrie sau octombrie cum a fost până în 2023.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru