Carlos Sainz a câştigat prima etapă din Raliul Dakar

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.01.2011
Spaniolul Carlos Sainz a câştigat duminică prima etapă din Raliul Dakar, în timp ce românul Mani Gyenes a terminat pe locul 22 la clasa moto.

Cea de-a 32-a ediţie a Raliului Dakar a început oficial duminică cu prima etapă, care a avut loc pe un traseu cu lungimea de 222 de km pe o vreme capricioasă, în care ploaia a pus mari probleme concurenţilor.

Desfăşurată intre oraşele argentiniene Victoria şi Cordoba, etapa inaugurală a fost câştigată de Carlos Sainz, campionul en-titre al competiţiei, care a fost cronometrat cu două ore şi 18 minute. Spaniolul este satisfăcut de performanţă obţinută, în special din cauza condiţiilor dificile de pe traseu cauzate de ploaie.

"Pe aproximativ 20 km a plouat foarte mult, iar uneori nu puteam vedea nimic. Mai mult decât atât, am avut probleme cu ştergătoarele, care au încetat să mai funcţioneze. Sunt foarte fericit că ziua s-a încheiat şi a fost puţin ca în Raliul Marii Britanii. În afară de asta, maşina a mers bine", a declarat pilotul care a concurat pentru Volkswagen.

Sainz l-a devansat cu 1 minut şi 31 de secunde pe Stephane Peterhansel, unul dintre cei mai bine cotaţi piloţi din Raliul Dakar, clasamentul fiind completat de Nasser Al-Attiyah, Mark Miller şi Giniel de Villiers.

MANI GYENES, LOCUL 22 LA CLASA MOTO

România este reprezentată la ediţia din acest an a Raliului Dakar de Mani Gyenes şi Marcel Butuza, care concurează la clasa moto pentru echipa Vectra Racing, care le-a pus la dispoziţie motociclete KTM 690 Rally. La capătul celor 192 km ai probei, Gyenes a terminat pe locul 22, acesta fiind cel mai bun rezultat al unui pilot român într-o probă specială din cadrul Raliului Dakar.

"A fost o primă probă furmoasă, însă în zona de munte a fost dificil pentru că erau foarte multe viraje strânse și traseul semăna mult cu ce întâlnești la etape de enduro clasic.

Am încercat să recuperez cât mai mult pentru că astăzi am pornit în ordinea numerelor de concurs, însă de mâine se pornește după clasament, așa că sunt mulțumit de poziția pe care o voi avea la startul celei de a doua speciale", a declarat el.

În schimb, coechipierul său Marcel Butuza a terminat pe poziţia 107, afirmând că traseul de legătură de 450 km a fost unul obositor.

"Am avut o zi bună pentru că în primele probe speciale nu mi-am propus decât să mă acomodez cu motocicleta și să îmi reintru în ritm. A fost obositoare etapa de legătură de peste 450 de km și din păcate în acest raliu vom avea foarte multe etape de acest fel. Mani a mers foarte bine astăzi și mă bucur pentru el, cred că are șanse să ajungă la finiș în primii 25", a precizat el.

La această categorie, câştigătorul etapei inaugurale a fost Ruben Faria.

Raliul Dakar continuă până în 16 ianuarie, iar etapele vor putea fi urmărite în rezumat pe postul de televiziune Eurosport sau în direct pe site-ul oficial al competiţiei.

Comentarii (1)

  • Sugestie
    Nu aveti cum sa postati rezumatele de etapa (video) la toate categoriile, a doua zi!?

    Ar fi foarte interesant sa le putem vedea aici, printre alte stiri :)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru