Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso: un altfel de Ferrari, creat în doar cinci exemplare

de Bogdan Mirică
Joi, 26.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, carosierul italian Carrozzeria Touring Superleggera a prezentat un concept bazat pe Ferrari F12 Berlinetta. El se numeşte Berlinetta Lusso şi va fi produs în doar cinci exemplare.

Printre noutăţile Salonului Auto de la Geneva s-au numărat şi o serie de concepte inedite, create de carosierii italieni. Unul dintre ele s-a numit Berlinetta Lusso şi a fost dezvoltat de italienii de la Carrozzeria Touring Superleggera.

Deşi majoritatea creaţiilor futuriste de acest gen sunt folosite doar pentru a dovedi potenţialul de creaţie al carosierului, există şi situaţii speciale când prototipurile prind viaţă.

Este şi cazul lui Berlinetta Lusso, care va fi produs în versiune de serie, chiar dacă numărul unităţilor programate este unul extrem de limitat. Numai cinci maşini Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso vor vedea lumina zilei, toate bazate pe modelul de serie Ferrari F12 Berlinetta.

Urmareste Automarket
În fond, designul general trădează unele similitudini clare cu supercarul italian din Maranello.

Numărul redus de exemplare produse amplifică exclusivitatea maşinii, care foloseşte numele Lusso pentru a face referire la un alt model celebru din istoria Ferrari, înnobilat şi el cu o astfel de versiune opulentă: şi anume 250 GT SWB, una dintre cele mai căutate maşini la casele de licitaţii.

Tocmai această exclusivitate va face ca preţul supercarului să fie unul destul de ridicat.

via turbo

Comentarii (1)

  • Scorpionul.negru
    Asta da Ferrari. Superb ! Spatele mai ales e demential.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru