Casa urbană pe roţi cu holograme 3D care ştie totul despre tine: Mercedes-Benz Vision Tokyo

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz Vision Tokyo este un concept autonom care ia înfăţişarea unui living-room urban cu holograme 3D care are abilitatea de a învăţa preferinţele pasagerilor pentru a se adapta nevoilor acestora.

Pasagerii accesează aplicaţiile şi hărţile sistemului multimedia prin intermediul unor holograme tri-dimensionale.


Mercedes consideră că maşinile viitorului vor deveni mai degrabă spaţii de locuit inteligente pentru noile generaţii decât mijloace de transport din punctul A în punctul B, iar Vision Tokyo este modul în care constructorul german interpretează această năzuinţă.

Conceptul respectă noua modă de a avea un mod autonom de condus, însă principalele sale caracteristici sunt spaţiul generos, versatil şi conectat la tehnologie. În plus, este dotat cu inteligenţa artificială botezată Deep Machine Learning şi cu tehnologie de predicţie Predictive Engine care înţelege preferinţele şi plăcerile pasagerilor pentru a le oferi mai mult confort.

Esential 980 de kilometri este autonomia conceptului mercedes-benz Vision Tokyo
Cele cinci locuri de care dispune conceptul sunt amplasate în formă de oval pentru a maximiza spaţiul disponibil, iar pasagerii accesează aplicaţiile şi hărţile sistemului multimedia prin intermediul unor holograme tri-dimensionale. Accesul în interior se face prin uşa stângă de tip fluture, care se deschide în plan vertical, iar unul dintre locuri se poate muta din centru spre poziţia de condus simultan cu mutarea volanului, în cazul în care unul dintre pasageri vrea să se bucure de plăcerea condusului.

Conceptul este propulsat de un sistem electric bazat pe celule de combustibil care face ca autonomia să ajungă la 980 de kilometri, dintre care 190 de kilometri sunt parcurşi cu ajutorul bateriei, iar ceilalţi 790 de kilometri cu electricitate produsă de celula de combustibil.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru