Ce mai interzic americanii: consumul de hamburgeri, răcoritoare sau cafea la volan va fi amendat

de Bogdan Mirică, Foto: Dreamstime.com
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din New Jersey vor să interzică șoferilor consumul de mâncare și băuturi la volan. Amenzile pleacă de la 200 de dolari și ajung la 800 de dolari.

În vreme ce la noi în țară autoritățile se străduiesc să pedepsească șoferii care folosesc telefonul mobil atunci când sunt la volan, poliția din Statele Unite a trecut la un alt nivel. Organele de control din New Jersey vor să aprobe o lege care va interzice consumul de băuturi sau mâncare la volan.

Având în vedere că și aceste practici banale pot interfera cu sarcinile celui de la volan, inițiativa s-ar putea să fie adoptată și implementată rapid. Textul viitoarei legi susțin că ”orice activitate care nu are legătură cu operarea unui vehicul cu motor și care poate avea o influență negativă asupra acestuia pe un drum public sau autostradă, va fi sancționată”.

Autoritățile din New Jersey susțin că activitățile cu factor de distragere a atenției șoferului au cauzat 800.000 de accidente în intervalul 2010-2014. Numai în 2014 au fost înregistrate 3179 de decese din această cauză.

Esential 800.000 de accidente au fost înregistrate în intervalul 2010-2014 din cauza neatenției la volan.
800 de dolari va fi amenda pentru consumul de alimente sau băuturi la volan la a treia abatere.
Prin urmare, după ce a devenit unul dintre puținele state din SUA care au interzis tastarea telefoanelor mobile la volan, New Jersey pregătește reguli și mai drastice.
Spre exemplu, experiența unui drive-in la McDonalds sau KFC ar urma să devină inutil, dacă poliția va interzice consumul de hamburgeri, cafea sau orice altă băutură la volan.

Cu toate acestea, New Jersey este unul dintre statele cu o legislație blândă, având în vedere că în Utah sunt interzise orice practici legate de igienă, cum ar fi machiatul la volan, bărbieritul sau pieptănatul. Să nu mai vorbim de citit, de consultat hărți, de ajustat posturile radio sau alte setări ale sistemelor multimedia.

Dacă va fi aprobată, legea din New Jersey va presupune și amenzi usturătoare: 200 de dolari pentru prima abatere și 800 de dolari, trei puncte și o suspendare de 90 de zile a dreptului de a conduce la a treia abatere.

via msn

Comentarii (2)

  • ar trebui sa fie in orice tara astea.
    3 2
  • insetatul
    Americanii au luat-o razna!
    Nici macar apa nu mai ai voie sa bei la volan!

    In curand vor interzice si conversatiile intre sofer si pasageri.

    Nu mai vorbim de mormonii din Utah, care interzic si schimbatul posturilor, modificare de volum, etc.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru