Ce mașini au înmatriculat europenii în luna martie. Creștere pentru Dacia

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de către Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA), în luna martie au fost înmatriculate 1.12 milioane de vehicule noi pe Bătrânul Continent, cu 18.8% mai puține decât în aceeași perioadă din 2021.

În a treia lună din 2022, europenii au înmatriculat 1.12 milioane de mașini noi, potrivit datelor furnizate de ACEA. Aceasta reprezintă o scădere de 18.8% comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

După primele trei luni ale anului, pe Bătrânul Continent au fost înmatriculate peste 2.7 milioane de unități, cu 10.6% mai puține decât în primul trimestru al anului trecut.

În luna martie, Volkswagen conduce clasamentul pe mărci cu 103.180 de exemplare (-30%). Constructorul german de automobile este urmat pe podium de Toyota (69.827 unități) și Mercedes-Benz (65.486 de mașini). Audi, BMW, Peugeot, Kia, Ford, Renault și Hyundai completează topul 10.

Din cele 13 mărci incluse în acest clasament, Kia și Dacia au înregistrat creșteri.

În dreptul producătorului de la Mioveni sunt trecute 40.285 de exemplare înmatriculate în luna martie, cu 17.9% mai multe decât în martie 2021. Totodată, în primele trei luni ale anului, europenii au înmatriculat 103.519 unități Dacia, o creștere de 16.9%.

via ACEA

Comentarii (2)

  • Anonim
    Mda a crescut sărăcia. Și s au vândut mai multe dacii. De aia.
    Când are omul bani își ia Mercedes. Sau Audi. Sau BMW, Toyota, Mazda, Subaru (mă scuzați că am pus cele 3 japoneze alaturi de BMW marca cocalarilor), dar daca BMW e pentru cocalari, japonezele pentru cei mai ciudați care se poarta epilați și cu glezne goale, apăi Dacia e pentru aia cu portofele goale . Am zis.
    1 10
  • @anonim
    Ai zis, dar ai zis o idiotenie mai mare ca tine.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru