Ce mașini au înmatriculat românii în luna ianuarie: Dacia și Hyundai, favorite

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prima lună a lui 2022, românii au înmatriculat cu 55.51% mai multe mașini noi decât în aceeași lună a anului trecut. Dacia conduce detasat în preferințele românilor, dar Hyundai a încheiat luna pe poziția a doua, în fața Renault și Toyota.

Potrivit datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România, în luna ianuarie 2022, la noi în țară au fost înmatriculate 9.337 de mașini noi, o creștere de 55.51% față de aceeași lună a anului trecut. Tot în ianuarie, românii au înmatriculat 24.342 de mașini second-hand (+24.79%).

Cu 2.765 de exemplare, Dacia conduce detașat topul constructorilor. Producătorul de la Mioveni este urmat, însă, de Hyundai, cu 976 de exemplare. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Renault cu 625 de unități.

Restul topului 10 este ocupat, pe rând, de Toyota (570), Ford (510), Skoda (500), Volkswagen (493), Fiat (391), Mercedes (323) și Kia (243).

via ACAROM

Comentarii (9)

  • oltean
    Mai incep romanii sa se faca bine la cap si sa scape de obsesia VAG>
    19 13
  • Se continuă trendul din 2021. Mă bucură că românii mai privesc și la alte mărci și ies din paradigma obsesiei pentru mașinile nemțești. Nu că un VW nu ar avea avantajele lui, dar e bine să fie diversitate auto.
    15 6
  • La ce preturi au nu e de mirare ca nu prea mai cumpara lumea VW si Skoda... Au crescut preturile si au mai si scazut din calitate.
    Sa dai 20+k pe o Octavia cheala unde ai un plastic de Logan pe usi nu prea e combinatie.
    Mergea mai degraba sa scoata o varianta ''Octavia 3 Tour'' la 16k si ajungeau din nou in top vanzari :D
    17 4
  • Seriff
    Dacia si Hyundai au cele mai ieftine masini, cel mai bun raport calitate pret, de-aia sunt in top, nu ca vai ce fani sunt romanii, nu mai vor VW si isi iau Hyundai, isi iau Hyundai fiindca e mai ieftin.
    15 2
  • inexorabil
    Zău, Mafioso (12:44) ? Să înlăturăm “obsesia VAG” ca să încetăţenim, în schimb, obsesia electro-dulapurilor, păi nu?
    7 6
  • oltean
    @inexo
    Nu sunt pentru incetatenirea obsesiei de nici un fel, cu atat mai mult a ,,electro-dulapurilor".
    4 0
  • Am un prieten s-a hotarat in vara sa-si cumpere o masina noua. A dat mai multe e-mail-uri la diversi dealeri. Hyunday, Ford, Kia si cred ca inca vreo doua marci. Era vorba de un SUV mic. Pai nu prea s-au obosit dealerii nici sa raspunda la e-mail-uri ori telefoane. Merge omu la ei numai atitudini si aere. Nu vorbim aici de triada germana premium. Dar dealership-ul VW a raspuns la solicitare destul de prompt si profesional. Just sayin. Nu detin un Vw, nu fac reclama la nimeni anume.
    9 1
  • lumea nu are bani, de aceea dacia si hyundai sunt pe primele locuri. daca lumea ar avea bani de dat pe masini clasamentul ar fi total altul.
    9 3
  • lumeambani
    Si eu am vazut cu ochii mei ca deranjez dealerii kia, dar am preferat sa-mi iau o masina serioasa la un pret rezonabil.

    Dupa 4 experiente vw, cu identificare scadere accelerata in calitate si putere, nu m-a mai interesat amabilitatea dealerului vw.

    Prefer o masina buna, nu conduc amintiri cu amabilitati, iar vw meu cel bun tinde sa-si dea majoratul.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru