Ce mașini au înmatriculat românii în luna septembrie. Tesla Model 3, în premieră, în topul vânzărilor

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna septembrie, românii au înmatriculat 11.927 de mașini noi, o creștere de 33.38% comparativ cu aceeași lună din 2021. Tesla Model 3 intră, pentru prima oară, în topul vânzărilor de automobile din România.

Potrivit datelor furnizate de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), românii au înmatriculat 11.927 de mașini noi în luna septembrie, cu 33.38% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut.

Publicația Profit.ro arată că, în a noua lună din an, Dacia a fost cea mai vândută marcă (3.561 de unități). Constructorul de la Mioveni a fost urmat de Toyota (924 exemplare), Skoda, Volkswagen, Hyundai, Renault și Ford.

Ford Focus a fost cel mai vândut model de import. Acesta a fost urmat, în top, de către Skoda Octavia, Hyundai Tucson și Tesla Model 3. Modelul cu zero emisii al constructorului american a intrat, în premieră, în topul vânzărilor de automobile din România.

În ceea ce privește situația înmatriculărilor de mașini noi după primele 9 luni ale anului, aceasta a înregistrat o creștere de 7.94% (95.276 de unități) față de aceeași perioadă a anului trecut.

via Profit.ro

Comentarii (14)

  • Omu’
    Vai, dar unde este oare Golful? S-au lămurit românii că Volkswagen vinde mașini la suprapreț?
    18 17
  • Se pare ca nu toata lumea vrea dizal sh de import...
    Interesant de vazut ca mai sunt si romani care vor altceva.
    Oricum mai au de lucrat pana dispare VAG din peisaj.
    14 13
  • Cele mai vândute mărci în luna septembrie au fost Dacia, 3561, urmată de Toyota, 942 , de Skoda, 897, Volkswagen, 894, Hyundai, 866, Renault, 799, și Ford, 779.

    In septembrie cel mai vândut automobil de import a fost Ford Focus, cu 335 de unități, urmat de Skoda Octavia, 332, Hyundai Tucson, 324, și Tesla Model 3.
    11 1
  • Primele 2 trimestre au fost un dezastru si nu doar pentru Tesla. Practic s-au amânat livrările din cauze problemelor de producție (lipsa componente). In consecință Q3 reflecta tot anul si nu reprezintă “noul” volum pe care piața îl cere. După cum știm sunt întârzieri mari si liste lungi de așteptare si in unele cazuri situație este ceva mai stabilă pe parte de componente, deci cel mai probabil o sa vedem vânzări bune si in Q4 pe electrice si PHEV, mai ales ca încă sunt subvenționate.
    10 2
  • Mircea Badea
    deci cate tesle s-au vandut? articolul e o gluma?
    11 5
  • Interesant ar fi si un raport al cuparatorilor privati. Aceste rapoarte iclud si masinile luate in leasing pe firma. Firma la care am lucrat, anual lua Octavia in leasing in conditiile in care nici un salariat nu isi permitea o masina noua, majoritatea avand minimul pe economie.
    10 1
  • Domnul autor, un clasament arata asa: 1. x, 2. y, 3. z etc.
    Dupa ce arati clasamentul poti sa scrii cate cuvinte doresti si sa analizezi si sa elucubrezi. Dar dumneata nu ai prezentat niciun clasament, doar o salata de vorbe fara sens.
    10 0
  • 244 bucati
    Aflam cate Tesle din articolul original de pe Profit:

    "Cele mai vândute automobile electrice din România au fost, în septembrie, Dacia Spring (642 de unități), Tesla Model 3, 244 unități, Tesla Model Y, 97 de unități, VW Up, 25 de unități, și Megane E-Tech, 24 de unități. "
    11 0
  • desi de cele mai multe ori nu sunt de acord cu punctele de vedere ale lui @Dutz, aici omul a pus punctul pe i.

    practic, piata si vanzarile sunt puternic distorsionate de intarzierile acumulate din trecut, in unele cazuri fiind vorba si de peste 12 luni de intarzieri.

    a fost ca o colmatare a unei tevi, iar acum se varsa tot ce s-a acumulat in decurs de multe luni, aproape un an. de asta situatia din septembrie, posibil si octombrie nu este reprezentativa.

    asa se face ca printre modele de import care se vand in cifre frumusele si in ritm relativ constant, precum octavia, tucson sau diverse toyota sau vw, vedem acum vanzari masive la tesla, care se stie ca e o masina scumpa si foarte putini si-o permit sau la focus, o masina aproape moarta, care se vinde slab si din cauza asta nu va mai avea succesor, puma fiind calul de bataie al lui ford in ultimii ani.

    iar dacia se distanteaza in fruntea vanzarilor pentru ca asa a fost tot timpul, e normal, e considerata marca autohtona, desi e renault 100% si e cumparata masiv atat de persoane fizice, cat si de institutii si firme. avansul dacia se explica cu atat mai mult cu cat fiind masini relativ mai simple, productia dacia nu a fost atat de rau afectata de criza semiconductorilor sau altor componente, ba chiar ajunsese in nu mai stiu care luna din anul asta sa fie sandero nr 1 la vanzari in ue.
    7 2
  • Interesant ar fi sa stim si cat a fost spaga la BMW pentru politia romana.
    Alea 600 bucati BMW-uri sunt trecute tot ca vanzari?
    Interesant ar fi sa stim si cate masini se fac praf, sunt daune totale si sunt inlocuite cu altele noi. Alea tot la vanzari masini noi se calculeaza?
    0 3
  • Înmatriculare nu înseamnă vânzări... eu am înmatriculat mașina și după aproape luni
    2 1
  • https://www.activenews.ro/stiri/%E2%80%9ENoi-detinem-stiinta-.-Reprezentanta-ONU-Melissa-Fleming-a-scapat-porumbelul-Am-platit-Google-pentru-a-manipula-rezultatele-cautarilor-pentru-schimbarile-climatice-176466
    4 2
  • Cinci luni
    0 2
  • hotartiva Ce mașini au cumpărat românii în primele 10 luni: Toyota și Hyundai, în fruntea mărcilor de import
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru