Ce mașini au înmatriculat românii în primele 3 luni ale anului: Hyundai și Ford pe podium

de Alexandru Monenciu
Vineri, 01.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna martie, românii au înmatriculat 11.025 autoturisme noi, cu 40.25% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. După 3 luni, Dacia rămâne lider în clasamentul celor mai vândute mărci, fiind urmată de Hyundai și Ford.

Potrivit datelor furnizate de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în luna martie, românii au înmatriculat 11.025 autoturisme noi, cu 40.25% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Tot în martie au fost înmatriculate 31.166 de vehicule second-hand. Vorbim însă de o scădere de 23.7% față de martie 2021.

În primul trimestru din 2022, adică intervalul ianuarie - martie, la noi în țară au fost înmatriculate 28.978 de mașini noi, o creștere de 39.6% comparativ cu același interval din 2021. Tot aici trebuie menționate și cele 80.209 de autoturisme second-hand (- 20.82%).

După primele trei luni ale anului, Dacia conduce clasamentul celor mai vândute mărci cu 7.395 de unități. Locul secund este ocupat de Hyundai (2.667 unități) și Ford (2.222 unități).

Urmează apoi, în ordine, Skoda, Toyota, Volkswagen, Renault, Mercedes, Peugeot și Kia.

via ACAROM

Comentarii (7)

  • Cine imi poate explica de ce Kia e asa jos si Hyundai pe locul 2?
    19 6
  • Bună observației… dacă nu as vedea as spune ca este opusul, posibil sa fie o chestiune de context: oferte mai bune, disponibilitate, gruparea livrărilor etc.
    16 6
  • Cel mai probabil e vorba de preț.

    Hyundai vine echipat full, sub pretul variantei de baza de la Kia.

    Full i30 vs ceed, probabil 15k vs 25k.

    Generic, romanul nu scoate 10k din buzunar pentru calitate interior, caroserie.

    Kia Picanto concurează i10, în timp ce i20 are același preț cu Picanto.

    Eu nu prea înțeleg de ce ar alege cineva mașini nevopsite de la celebra companie autohtonă. Economisești 2-3k euro pe o masina care tine mai putin decat garantia de la hyundai.
    19 10
  • Mircea Badea
    dar au mai cumparat mizerii dizal?
    4 25
  • Nu te impacienta! Au fost cumpărate și mizerii electrice.
    24 6
  • Kia e asa jos in Romania pentru ca romanii sunt mai deosebiti. In Olanda Kia e pe primul loc. A depasit VAG si tot ce se putea. In fiecare tara se face reclama si lumea are mintea mai mult sau mai putin luminata. Bine, olandezii mai stiu ca EXISTA si Volvo :))
    1 5
  • Seriff
    @Mircea Badea, stai linistit ca se vand si masini diesel, unde inca se mai gasesc se vand, dormi linistit, problema ta ar trebui sa fie cati mai iau teapa cu masinile electrice?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru