Cea mai bună maşină de raliuri va fi şi mai bună: Volkswagen Polo R WRC primeşte schimbări radicale pentru sezonul 2017

de Daniel Popescu
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat prima imagine cu noua versiune de Polo R WRC cu care va concura în sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Volkswagen a dominat Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013 datorită performanţelor obţinute cu modelul Polo R WRC, bazat pe versiunea de stradă.

Sezonul 2017 marchează însă schimbări majore în regulamentul tehnic al competiţiei, motiv pentru care constructorul german dezvoltă o versiune îmbunătăţită care să-i ofere lui Sebastien Ogier oportunitatea de a continua dominaţia în campionat.

Pentru a corespunde noului regulament tehnic, noul Polo R WRC va fi cu 50 de milimetri mai lat, însă inginerii au reuşit să reducă greutatea cu 25 de kilograme.

"Maşinile de raliuri ale viitorului vor încorpora toată experienţa pe care echipele au câştigat-o în anii trecuţi. Vor fi mai dinamice, dar în acelaşi timp mai sigure. Ca de obicei, lucrăm cu migală la dezvoltarea noii generaţii Polo R WRC. Cheia este să obţinem cele mai bune condiţii pentru a-i permite lui Polo R WRC să aibă la fel de mult succes ca predecesorii săi", spune Jost Capito, directorul de motorsport al Volkswagen.

Testele cu noul Volkswagen Polo R WRC vor începe foarte curând, însă vor avea un caracter privat.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru