Cea mai rapidă maşină electrică din lume şi-a bătut propriul record de viteză: 331 km/h

de Daniel Popescu
Luni, 01.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genovation GXE, o maşină electrică bazată pe un Chevrolet Corvette, şi-a bătut propriul record de viteză după ce a fost înregistrată cu 331 km/h.

Maşinile electrice sunt percepute ca fiind mai puţin performante decât cele cu motorizări tradiţionale, însă există câteva exemple care demonstrează contrariul.

Vehiculul Genovation GXE bazat pe un Chevrolet Corvette deţine recordul pentru cea mai rapidă maşina electrică din lume, pe care l-a stabilit pentru prima oară la începutul anului pe aerodromul din Florida, Statele Unite, folosit anterior la aterizarea navetelor spaţiale americane. La vremea respectivă, maşina a atins o viteză de 300 km/h.

Iată însă că această maşină şi-a bătut acum propriul record pe acelaşi aerodrom, după ce a fost înregistrată cu 331 km/h, iar viteza a fost omologata oficial de IMRA (International Mile Racing Association).

Genovation GXE utilizează două motoare electrice cu o putere totală de 500 kW, echivalentul a aproximativ 700 CP, în timp ce cutia de viteze este una manuală cu 6 trepte pentru a "conduce la fel ca versiunea standard de Chevrolet Corvette cu motor V8.

Genovation nu este la prima maşină la care înlocuieşte propulsia tradiţională cu una electrică.

Precedesorul lui GXE era bazat pe un Ford Focus, în timp ce GSL a fost versiunea electrică a primei generaţii de Mercedes SL.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • "Aerodromul" în cauză:

    Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru