Cea mai rapidă motocicletă electrică poate atinge 335 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Recordul pentru cea mai rapidă motocicletă electrică a fost doborât weekendul trecut la Bonneville. Paul Thede a reuşit să intre în istorie cu o viteză de 335 km/h.

Esential

335 de km/h este viteza pe care Paul Thede a atins-o cu motocicleta sa.

După ce Skoda RS a atins ieri o viteză impresionantă pe solul sărat de la Boneville, un alt record de viteză a fost consemnat pe fundul fostului lac, folosit acum ca pistă de testare. De această dată un vehicul pe două roţi a reuşit să atingă o viteză ce va intra în Cartea Recordurilor.

Lightning Motorcycles, o echipă de temerari în frunte cu Paul Thede, un veteran al pistei de la Boneville, a reuşit să stabilească un nou record de viteză pe uscat pentru cea mai rapidă motocicletă electrică. După ce a testat îndelung motorul modificat special pentru acest eveniment, Thede a reuşit să atingă o viteză record de 335 km/h.

Pilotul experimentat devine astfel unul dintre cei 65 de curajoşi care au reuşit să depăşească viteza de 200 de mile pe oră, echivalentul a 320 km/h, la Bonneville. Thede este însă singurul care depăşeşte această barieră cu o motocicletă electrică.

via | egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru