Cel mai rapid Volkswagen Beetle din lume a atins o viteză de 320 de km/h

de Bogdan Mirică
Marti, 20.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a pregătit un Beetle cu 600 de cai putere, capabil să atingă pragul de 320 de km/h. Recordul a fost stabilit pe întinsul de sare de la Bonneville.

Volkswagen Beetle nu a fost niciodată o mașină sportivă. Cu excepția unor versiuni ceva mai puternice, modelul s-a mulțumit doar cu statutul de mașină emblematică pentru constructorul german.

Au fost însă oameni care și-au dorit mai mult: și-au dorit să ducă un Beetle acolo unde nu a mai ajuns nici un alt membru al familiei sale numeroase: la 320 de km/h.

Modificat de Volkswagen în parteneriat cu THR Manufacturing, California, exemplarul ales pentru a stabili un nou record mondial a păstrat motorul pe benzină de 2.0 litri. Acesta a fost intens modificat pentru a fi capabil să producă 600 de cai putere și 677 Nm, adică aproape dublu față de versiunea standard.

Esential 600 de cai putere oferă exemplarul Beetle care stabilit recordul de viteză.
Pe lângă puterea mai mare, Volkswagen Beetle LSR, așa cum a fost el botezat de creatorii săi, a primit și o suspensie coborâtă, un roll cage, scaune sport cu centuri de siguranță, un sistem de stingere a incendiilor și două parașute care să ajute frânarea la viteze mari.

Cu acest pachet tehnologic, Volkswagen Beetle a reușit să atingă 320 de km/h pe întinsul de sare de la Bonneville și să devină astfel cel mai rapid Beetle din lume.

Comentarii (2)

  • E cel mai rapid Bettle din lume doar un timp foarte scurt .... Nu e sustenabil. Eu cred ca e gresit sa spui ca e cel mai rapid. Pentru ca e asa rapid doar in conditii foarte stricte. Eu cred ca titlu pentru cel mai rapid "orice" ar trebui sa il primeasca ceva care poate sustine acest termen pe o perioada lunga si in conditii normale . Adica sa nu trebuiasca segmentat motorul doar dupa o mila, si sa consumi 60L de benzina intr-o mila....
    1 0
  • sigur e vb de km/h? nu cred ca ar fi necesare parasute de franare pt viteza asta.daca e vb de mile e altceva.....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru