Cel mai frumos colac de salvare: Aston Martin DB11 a primit deja 1400 de comenzi în mai puțin de o lună

de Bogdan Mirică
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat, prin vocea președintelui Andy Palmer, că noul DB11 este un adevărat hit și un colac de salvare pentru companie. În mai puțin de o lună s-au comandat 1400 de mașini.

Lansarea lui DB11 a venit ca o gură de aer proaspăt nu doar pentru fanii Aston Martin, ci și pentru clienți. Supercarul englezilor a devenit aproape instant un hit, lista de comenzi însumând deja 1400 de clienți.

Asta, deși comenzile au fost deschise de numai câteva săptămâni, performanțele finale nici măcar nu au fost anunțate, iar prețul de pornire depășește 200.000 de euro.

”Este fenomenal. Avem peste 1400 de comenzi pentru o mașină abia lansată, care ar urma să ajungă la primii clienți abia în septembrie,” a declarat Andy Palmer, președintele Aston Martin.

Esential 1400 de comenzi a primit Aston Martin pentru noul DB11.
4000 de mașini a vândut Aston Martin în 2015.
Dacă ne gândim că vânzările Aston Martin de anul trecut scăzuseră la 4000 de unități, atunci putem spune că DB11 este un adevărat colac de salvare. Mai mult, el a adus și o recunoaștere mondială a brnadului, fiind cel mai popularizat model al mărcii pe rețelele sociale.

Noul Aston Martin DB11 se inspiră din designul prototipului DB10, folosit de englezi doar în filmul James Bond: Spectre.

Propulsia este asigurată de un nou motor V12, de 5.2 litri, capabil să dezvolte 600 de cai putere și să sune incredibil. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Performanța noului Aston Martin DB11 o depășește pe cea a lui Lamborghini Huracan, supercarul italian reușind să adune, în momenul lansării, 700 de comenzi ferme într-o lună.

Comentarii (3)

  • foarte frumoasa....si parca mai exclusivista decat un ferrari.foarte ineresanta e si pielea de pe scaune,felul in care e cusuta,modelata...
    17 3
  • Arata foarte bine. Farurile puteau fi ceva mai indraznete, mai agresive, precum stopurile. Si interiorul e apetisant, desi consola centrala parca e inghitita se marginile din piele, si aduce un aer kitch. Insa per total e foarte reusita. E asa de scump sa faci o masina cu design placut? Ce-a durat atat?
    7 1
  • Da, si mie-mi pare cea mai tare din parcare.
    Cam scumpa totusi deocamdata, asa ca astept versiunea ceva mai abordabila deja anuntata (cu motor V8), care va debuta pe la 140.000 euro.
    ...Hehe, chiar m-ati crezut?! :-)
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru