Cel mai puternic SUV din lume va primi o versiune şi mai performantă: Bentley Bentayga Speed va avea 660 CP

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei 608 CP ai lui Bentley Bentayga nu mai sunt suficienţi. Modelul va primi o versiune de performanţă Bentayga Speed care va avea 659 CP.

Bentley Bentayga este promovat drept cel mai cel mai rapid, cel mai luxos şi cel mai puternic SUV din lume, în special datorită unui motor W12 de 6.0 litri, capabil să producă 608 cai putere şi un cuplu motor impresionant, de 900 Nm.

Cu un asemenea pachet, SUV-ul Bentley poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproape 4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 301 km/h. Toate aceste performanţe vin la pachet şi cu un consum mediu de 12.8 litri/100 de km şi cu o rată a emisiilor de 292 g/km.

Aceste cifre nu sunt însă suficiente pentru oficialii mărcii, care au anunţat că vor introduce versiunea de performanţă Bentley Bentayga Speed. Cea mai importantă îmbunatăţire va fi, desigur, la nivelul motorului, care va genera 659 CP, însă alte noutăţi se prefigurează şi la suspensii şi frâne. Această serie de îmbunătăţiri are potenţialul de a creşte viteza maximă la 320 km/h şi de a scurta intervalul de timp necesar pentru a ajunge de la 0-100 km/h la mai puţin de 4 secunde.

De asemenea, nu este exclus ca în viitor să apară şi o aşa-numită versiune coupe pentru Bentayga, după modelul BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe.

Bentley Bentayga se bucură de un succes major şi în România, întrucât cota ţării noastre pentru 2016 a fost deja epuizată după ce 9 români au comandat modelul până la sfârşitul lunii ianuarie.

Via Egmcartech

Comentarii (6)

  • Bentayga sau Muma Padurii?
    Cocalarism curat in cadrul Grupului Vw. Numai cateva exemple:

    Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series Limited Edition (cine ar fi crezut ca o intrebare banala precum "ce masina ai?" se poate transforma intr-un roman), a fost inspirat din designul unor avioane acrobatice. Accente galbene si sapte stelute mici decoreaza tabloul de bord.
    Nu stiu cat de "acrobatic" poti fi cu un Bentley, dar cu siguranta uitandu-te la stelute te vei simti ca intr-un meteorit.

    Bugatti (marca frantuzeasca? yeah right!) a colaborat cu un producator GERMAN de portelan Konigliche Porzellan pentru editia speciala Veyron Grand Sport L'or Blanc. Modelul costa 2,4 mil $.
    Numai sa nu-i dai in judecata dupa ce o sa-ti scoti bucatile de portelan din retina, dupa ce ti-ai facut masina praf crezand ca Bugatti poate sa ia curbe.
    25 22
  • imi place comentariul ironic de mai sus... intr-adevar poate ar trebui sa schimbati cuvantul ”rapid” cu viteza maxima, acceleratii, reprize...

    PS rapid in domeniul auto duce cu gandul la timpii pe un tur de circuit... o masina de peste 2 tone (cum sunt Bugatti) nu prea se incadreaza aici...

    cat despre Bentayga ce sa mai spui... comercial si-a atins scopul deja... dar viteza aia maxima si acceleratiile nu o fac sa fie si rapida (decat pe autostrada)...

    PS secund
    e urata cu spume
    13 11
  • rectific

    imi plac stopurile spate, interiorul e ok... si se vede din detalii ca e o masina de lux... insa forma generala a caroseriei nu este potrivita... este doar ”pret a porter” desi ar trebui sa fie ”haute couture”
    7 10
  • De frumos, nu prea e frumos. Dar e ceva să ai aproape 660 CP, o viteză maximă de 320 km/h și să fii și destul de descurcăreț în teren accidentat (după cum am văzut în unele teste).
    8 2
  • Rockefeller
    HIDOASA CARUTA !
    3 3
  • Rothschild
    @Rothschild
    Asa e ! Noi mergem doar in limuzine Rolls Royce Phantom EWB si Bentley Mulsane EWB ! SUV-urile sunt pt. cocalari nu pt iluminati ca noi !
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru