Cel mai realist experiment: Volvo va testa maşini autonome pe drumurile publice din China cu şoferi obişnuiţi

de Daniel Popescu
Vineri, 08.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo vrea să efectueze în China un experiment cu maşini autonome conduse de şoferi locali pe drumuri publice, pentru a evalua cât mai corect tehnologia.

De regulă, testele cu maşini autonome sunt efectuate pe anumite drumuri publice cu şoferi selectaţi din rândul angajaţilor producătorului care să evalueze comportamentul şi performanţele într-un mod cât mai obiectiv.

Nimic nu se compară însă cu realitatea din teren, motiv pentru care Volvo vrea să realizeze unul dintre cele mai realiste experimente pentru evaluarea maşinilor autonome.

Constructorul suedez a anunţat un plan ambiţios prin care să testeze până la 100 de maşini autonome pe drumuri publice din China, cu şoferi locali la volan.

Practic, experimentul are rolul de a evidenţia modul în care maşinile autonome se descurca în condiţii de trafic real, un pas important pentru introducerea acestora în producţia de serie. "Condusul autonom poate aduce o contribuţie majoră la siguranţa drumurilor. Cu cât maşinile autonome vor ajunge mai curând pe drumuri, cu atât mai multe vieţi vor fi salvate", spune Hakan Samuelsson, preşedintele şi directorul executiv al Volvo.

De altfel, constructorul suedez şi-a propus ca până în 2020 nicio persoană să nu-şi mai piardă viaţa într-un Volvo, iar maşinile autonome vor contribui din plin la aceasta statistică.

De altfel, 90% dintre accidente au drept cauză o eroare umană. În plus, aceste maşini promit să descongestioneze drumurile, să reducă poluarea şi să ofere mai mult timp liber pentru şoferi.

În perioada următoare, Volvo va discuta cu oficialităţi din mai multe oraşe chineze despre permisiunea de a testa maşinile autonome, regulile de circulaţia şi infrastructură. "Guvernele trebuie să stabilească legislaţia pentru a permite maşinile autonome pe străzi cât mai repede posibil. Industria auto nu poate face asta singură, avem nevoie de ajutor guvernamental", a mai precizat Samuelsson.

Via Volvo

Comentarii (5)

  • masini autonome cu...soferi obisnuiti

    pai la cum se conduce in China, orice masina e autonoma de bun simt si reguli de circulatie.

    oricum aici, in China, e testul suprem. Si in Rusia.
    4 0
  • lab rat
    Cu cat e platit un cobai ?

    @vianu
    Adauga India si Bangladesh.
    3 0
  • rotila
    e bine ca se face in china .la atata popor nu se baga de seama orice s-ar intampla.
    0 2
  • „constructorul suedez şi-a propus ca până în 2020 nicio persoană să nu-şi mai piardă viaţa într-un Volvo”...Eu cred că vor ca treaba asta să fie după 2020...
    5 0
  • cristiian
    Volvo e detinuta de Geely. In China dai intr-o zi din pix o lege si gata, fata de europeni, care tb sa-si ia toti spaga: politicieni mari si mici, parlamentari, sefi de cabinete si de state.
    Volvo e o masina de oameni civilizati. Modul de condus autonom n-o sa-l vedeti prea curand prin Maroc sau ce alte popoare fara reguli de circulatie in trafic mai exista.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru