Cel mai scump Bentley din lume a fost vândut la Goodwood

de Sebastian Toma
Luni, 02.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Licitaţia organizată de Bonhams la Goodwood a marcat un record - cel mai scump Bentley din lume. Exemplarul care deţine recordul a fost vândut pentru 4.5 milioane de lire sterline şi a fost deţinut de un pilot celebru al anilor '30.

Esential 4.5 milioane de lire sterline este suma pentru care a fost vândut cel mai scump Bentley din lume.
Festivalul Vitezei de la Goodwood a integrat şi o licitaţie organizată de Bonhams, în cadrul căreia a fost vândut cel mai scump Bentley din lume. Vorbim de un Bentley "Blower 4 1/2 Litre", restaurat la starea de fabrică, deţinut de Sir "Tim" Birkin, cel care a reuşit să stabilească un record de viteză pe circuitul Brooklands în 1932. Bentley a produs doar 720 de unităţi Bentley 4 1/2 Litre, dintre care 55 erau supraalimentate. Cel mai scump Bentley din lume a fost vândut contra sumei de 4.5 milioane de lire sterline. 

Blower Bentley este echipat cu un motor de 4.398 centimetri cubi, cu patru cilindri în linie, supraalimentat cu un compresor mecanic. Propulsorul avea turaţia limitată la 4.000 rotaţii pe minut şi era echipat cu două carburatoare dublu-corp şi cu aprindere Bosch. Unitatea dezvolta 110 CP în versiunea touring şi 240 CP în cazul versiunii de competiţie. Motorul era cuplat unei transmisii manuale cu patru trepte nesincronizate, care necesita un anumit nivel de abilitate din partea şoferului.

Sistemul de frânare avea tamburi pe toate roţile, iar suspensia avea arcuri lamelare semi-eliptice.

  Sir Henry "Tim" Birkin, fostul proprietar al exponatului vândut la Goodwood, a fost descris ca fiind "cel mai mare britanic al tuturor timpurilor" de W.O. Bentley. Birkin este responsabil pentru crearea modelelor supraalimentate de la Bentley, supranumite "Blower Bentley". Exemplarul vândut la licitaţia Bonhams este unul dintre cele 55 construite special pentru omologarea necesară participării în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Construcţia modelelor supraalimentate de la Bentley a fost aprobată de Woolf Barnato, acţionarul majoritar al Bentley de la acea vreme, şi a fost finanţată de Dorothy Paget, o investitoare înstărită a acelor vremuri.

Via Newspress (înreg.)

Comentarii (1)

  • un oarecare
    Vad ca tot mai multe masini de epoca se scot la vanzare in ultimul timp!Cred ca e foame mare de bani si la ei!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru