Cel mai scump Ferrari a fost vândut pentru suma record de 51 de milioane de dolari

de Tiberiu Safta
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitație pentru o sumă record. Suma finală pentru cel mai scump Ferrari din lume a fost în valoare de 51.7 milioane de dolari.

Ferrari 250 GTO este cel mai scump model al mărcii italiene. Recent, un exemplar original din 1962 a trecut sub ciocanul celor de la RM Sotheby’s, acolo unde mașina a fost vândută pentru suma record de 51.7 milioane de dolari.

Exemplarul în cauză este unul special, deoarece este chiar mașina care a obținut o victorie de clasă în cursa de 1000 de kilometri de la Nurburgring. Aceeași mașină, pregătită de către echipa de uzină Ferrari, a concurat și la Le Mans în același an, însă a trebuit să abandoneze cursa din cauza problemelor de supraîncălzire la motor.

Inițial, acest exemplar Ferrari 250 GTO a avut un motor V12 de 4.0 litri, singura mașină cu acest motor. Ulterior, propulsorul a fost înlocuit cu un motor mai mic de 3.0 litri. Mașina a fost vândută unei echipe private în 1963 și a ajuns în Statele Unite.

Acolo și-a găsit un proprietar nou în 1985, iar exemplarul a participat la evenimente dedicate mașinilor clasice. Alături de acest exemplar, clientul norocos primește și documente originale pentru setarea mașinii pe circuitele Nurburgring și de la Le Mans.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru