Cel mai scump loc de parcare din lume s-a vândut cu 1.3 milioane de dolari

de Alexandru Monenciu
Luni, 07.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cineva a plătit 1.3 milioane de dolari pentru un loc de parcare într-un cartier rezidențial din Hong Kong. Acesta a devenit cel mai scump loc de parcare din lume.

Hong Kong are o suprafață totală de 1.110 kilometri pătrați și o populație de 7.5 milioane de locuitori. Cu o asemenea densitate a populației, orice bucată de pământ este foarte scumpă. Nu contează că vrei să îți construiești o locuință sau un loc de parcare.

Ca să înțelegi exact cât poți plăti pe un loc de parcare în Hong Kong, află că cineva tocmai a dat 1.3 milioane de dolari pentru un loc de parcare într-un cartier rezidențial. Vorbim despre cel mai scump loc de parcare din lume.

În zona respectivă se regăsesc unele dintre cele mai scumpe case din toată Asia.

Vechiul record de preț a fost stabilit tot în Hong Kong. În 2019, un loc de parcare s-a vândut aici cu 980.000 de dolari.

via BBC

Comentarii (5)

  • Xulescu
    Hong Kong are o suprafata de 1.110 kilometri pătrați la 7,5 milioane de locuitori.
    Bucurestiu' are o suprafata de 228 kilometri patrati si neoficial peste 3,5 milioane de locuitori.Asta asa,ca multi urla ca nu le face nimeni parcare la botul calului. Daca s-ar face,cati ar fi dispusi sa dea 20 000e pe locul de parcare?Exact cat costa acum unele asambluri rezidentiale private! Deci,sariti cu banul sau bagati abonament la metrou/autobuz!
    12 5
  • netam-nissan
    dle Xulescu, X-ul dvs e cumva de la Xi-Jin-ping-pong?
    că-n HK e mai complicată treaba decât credeți, cu creierașe și bănet mult mai gârlă ca-n Buc.
    16 2
  • @netam-nissan
    Parerea mea e ca nu mai conteaza creierasele alora,il avem acum la conducere pe matematicianul Nicusor Dan care face cat 10 000 computere quantice legate in retea. O sa vedeti,o sa se mute din Hong Kong la Bucuresti,in maximum 5 ani o sa se vanda apartamentele alora la pret de lada de bere si o sa se calce in picioare sa vina aici. Ala de a dat un bulion juma' pe locul de parcare si-a luat o mare teapa,cu banii astia putea peste 5 ani s-o parcheze doua zile la noi la Universitate.Iar suprafata Hong-Kong-ului nici nu conteaza,avem casa poporului,legenda spune ca daca mai sapau 2m in subsolul ei,ajungeau cu capu'n jos in China,sau Pacific,nu mai stiu.
    11 3
  • inexorabil
    “Cineva” ? Inutil mister sau inutilă discreţie. Sigur este vorba despre al nostru Electrikkk cel de toate zilele. Numai că va trebui să-şi haurească serios Tesla Model S versiunea de top (1100 CP), astfel încât să-i sară valoarea de piaţă la vreo două meleoane, pentru a se ridica la nivelul pretenţiilor preţiosului loc de parcare proaspăt achiziţionat.

    Fratziwear, apropo, ce tare să ajungi de la 0 la 100 km/h în numa’ două secunde.
    Măi Ţâkkkă, tu îţi dai seama că bijuteria asta e-superspart gândeşte mai repede ca tine? Mă rog, şi ca mine, dar măcar că eu rămân ine(xo)rt la e-provocări (atente cu mediul, desigur).
    10 2
  • mircea badea
    mic, nici nu-i incape gunoiul in el..ah, stai, nu e in bucuresti, capitala jurasika..#de.dreapta.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru