Cel mai tare Ford Mustang din lume are 727 CP și este produs în serie

de Sebastian Toma
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Mustang va fi oferit într-o variantă specială în SUA, numită GT King Edition. Aceasta poate fi comandată în versiuni care dezvoltă până la 727 CP.

Esential 300 de unități Ford Mustang GT King Edition vor fi construite.
Ford Mustang, o legendă pe roți a mărcii americane, va beneficia de aportul unei alte legende americane – pilotul Richard Petty. Numele Petty are o rezonanță puternică în Statele Unite ale Americii, totul datorită rezultatelor obținute de "The King" în campionatul NASCAR. Așa că Ford l-a invitat pe Richard Petty să personalizeze noua generație a lui Ford Mustang și să ofere un pachet special de performanță pentru modelul iconic al ovalului albastru. Rezultatul va fi fabricat într-o serie limitată la 300 de unități, toate denumite Ford Mustang GT King Edition. Dintre acestea, 243 vor fi coupe-uri "King Edition", 43 vor fi coupe-uri "King Premier editon", iar 14 vor fi decapotabile "King Premier".

Ford Mustang GT King Edition în fața muzeului Richard Petty, o legendă în Nascar.

Nuanța "Petty Blue" va fi fi prezentă la exteriorul modelului, iar motorizarea poate primi un pachet care să urce nivelul de putere la 727 CP. Cel mai ieftin Ford Mustang Petty GT King Edition costă 67.495 de dolari în Statele Unite ale Americii și poate fi comandat doar la anumiți dealeri din rețeaua Ford.

Pilotul Richard Petty alături de ediția specială a lui Mustang personalizată după preferințele sale.

Variantele Petty King Edition ale lui Ford Mustang GT sunt echipate cu un pachet special de modificări care urcă puterea motorului V8 de 5.0 litri la 670 CP, cu 235 în plus față de standard. Vorbim despre o evacuare sport Magnaflow, o unitate ECU reprogramată, un compresor mecanic Ford Performance și o admisie modificată.

În cazul clienților care vor varianta de 727 CP, Richard Petty oferă în plus o modificare la nivelul compresorului mecanic.

Suspensia față și spate este reglabilă pe trei direcții, puntea spate a fost întărită, iar jantele din dotare au 19 inch diametru pe față și 20 de inch diametru pe spate. Ele sunt realizate de HRE și au un design stabilit ed cei de la Petty Garage, compania lui Richard Petty. Anvelopele acestei ediții speciale a lui Mustang sunt Continental. Indiferent de puterea dezvoltată de motorizare, clienții pot comanda o suspensie coil-over de competiție și bucșe sport (3 niveluri de duritate sunt oferite).

Jantele acestei ediții speciale sunt desenate de atelierul lui Richard Petty și fabricate de HRE Wheels.

Urmareste Automarket
Variantele decapotabile ale lui Ford Mustang GT King Edition nu au nimic în plus față de cele 243 de coupe-uri care aparțin acestei serii limitate.
Cele 43 de exemplare "King Premier" primesc toate dotările de mai sus plus alt model de jante și un sistem de frânare mai performant. Acesta are șase pistonașe pentru etrierii de pe puntea față și patru pistonașe pentru etrierii spate. Pachetul de modificări gândit de Richard Petty nu se termină aici, incluzând o evacuare mutată pe centrul mașinii și integrată în bara de protecție spate redesenată, alături de un pachet estetic exterior în două culori. Interiorul modelelor este îmbrăcat în piele cusută cu fir în trei culori. Bordul poartă o plăcuță specială care prezintă semnătura legendei Nascar Richard Petty.

43 era numărul de concurs al pilotului Richard Petty.

Via Car&Driver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru