Celebrul logo Mercedes-Benz a împlinit 100 de ani

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul logo al constructorului german de automobile (stea în trei colțuri, încadrată într-un cerc) a împlinit 100 de ani. Acesta a fost patentat pentru prima oară în 5 noiembrie 1921.

Germanii de la Mercedes-Benz au una dintre cele mai celebre embleme din industria auto. Ne referim aici la steaua în trei colțuri, încadrată într-un cerc. Un logo care a fost pentru prima oară patentat în 5 noiembrie 1921 și care, în urmă cu trei zile, și-a celebrat centenarul.

În urmă cu 100 de ani, emblema (așa cum o știm în ziua de azi) a fost înregistrată de Daimler-Motoren-Gesellschaft. Dar, steaua în trei colțuri, fără cerc, se leagă de fondatorul companiei, Gotlieb Daimler, și de fiii săi, care, după moartea lui au hotărât să folosească această figură geometrică ca emblemă.

Motivul? Reflecta viziunea tatălui lor de motorizare a vehiculelor de pe uscat, de pe apă și din aer.

Logo-ul respectiv a fost patentat în 24 iunie 1909. Câteva săptămâni mai târziu, Benz & Cie, competitor al Daimler la acea vreme, înregistra la rândul său o emblemă proprie: numele "Benz" încadrat de o coroană de lauri.

După fuzionarea celor două companii, emblemele au fost combinate și s-a născut logo-ul cu stea în trei colțuri, încadrată de o coroană de lauri.

Tot atunci, Daimler a ales numele Mercedes, folosit de austriacul Emil Jellinek, care concura (pentru marca germană) sub acest nume în onoarea fiicei lui.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • la multi ani de excelenta !!
    6 0
  • inexorabil
    Păcat de această istorie fabuloasă…Conducătorii de astăzi ai companiei preferă s-o acopere (şi istoria, şi emblema) cu tablete à la Ternsla.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru