CEO-ul Volkswagen nu înțelege arestarea șefului Audi: "Nu s-a întâmplat niciodată ca CEO-ul unui constructor să fie arestat"

de Daniel Popescu
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, susține că nu înțelege motivele pentru care Rupert Stadler, CEO-ul Audi, a fost arestat în cazul Dieselgate și afirmă că nu s-a întâmplat niciodată ca un șef al unui constructor auto să ajungă în spatele gratiilor.

Grupul Volkswagen se confruntă cu o criză majoră după ce Rupert Stadler, CEO-ul Audi, a fost arestat la jumătatea lunii iunie sub pretextul că ar putea fi tentat să ascundă probe esențiale în cazul Dieselgate.

Decizia a luat prin surprindere industria auto, în timp ce Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, susține că nu înțelege motivele pentru care omologul său a fost arestat.

"Este un șoc major pentru mine. Arestarea CEO-ului unui constructor auto important: asta nu s-a mai întâmplat înainte. Arestarea este dificil de înțeles. Îl știam pe Stadler ca pe un tip care rezolva probleme", a declarat Diess pentru publicația germană Bild, considerând că Stadler este nevinovat până la un verdict contrar al justiției germane.

Diess susține că arestarea va genera unele probleme pentru Audi doar dacă situația se va remedia într-un interval lung de timp, însă își exprimă convingerea că germanii vor reuși să treacă peste această perioadă. "Dacă durează prea mult, atunci devine o problemă.

Totuși, sunt convins că va trece de asta", a adăugat el.

Totuși, Audi a luat deja o decizie importantă după arestarea CEO-ului. Lansarea modelului electric e-tron, programat pentru 30 august la Bruxelles, a fost mutată în Statele Unite pentru începutul lunii septembrie.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • someone
    nu s-a mai intamplat nici ceea ce a facut vw/audi.....sau poate ca s-a intamplat, dar nu s-a intamplat sa fie prinsi.
    fii atent la idea asta herr Diess: muta procesul in romania si rezolva coalitia dragnea/tariceanu/toader o oug ca sa va scape colegul arestat pe " nederept" de statul paralel cu el insusi.
    13 3
  • S-a extins statul paralel..))
    7 0
  • Îl știam pe Stadler ca pe un tip care rezolva probleme

    ...i-a ramas una nerezolvata
    4 1
  • hazard
    e un inceput pentru orice.
    3 0
  • @someone

    Ba s-a intamplat si la altii, ceea ce au facut vw/audi... adica la Daimler. La Daimler poate e si mai grav, pt ca au fost gasite 5 dispozitive de trucare a emisiilor...
    Dar in cazul Mercedes nimeni nu face atata tam-tam cat in cazul vw/audi.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru