Cerere peste așteptări: Hyundai și Kia vor mări producția pentru versiunile electrice ale lui Kona și Niro

de Daniel Popescu
Duminica, 12.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a lui Hyundai Kona va avea o producție de 18.600 de unități în 2018, în timp ce varianta electrică a lui Kia Niro va beneficia de 21.000 de unități, în creștere puternică comparativ cu planurile inițiale.

Grupul Hyundai-Kia are planuri ambițioase pentru segmentul mașinilor electrice și hibride, însă pentru moment sud-coreenii nu au forțat nota și au preferat să anunțe producții relativ scăzute.

Planurile dezvăluite în vară menționau că Hyundai și Kia vor produce împreună doar 50.000 de mașini electrificate pe parcursul anului viitor, însă publicația Business Korea a intrat în posesia unor informații proaspete pe acest subiect.

Astfel, producția totală de mașini electrice și hibride a celor doi constructori se va dubla anul viitor la 100.000 de unități. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că producătorii anticipează o cerere mai puternică pentru două modele electrice.

Versiunea electrică a SUV-ului Hyundai Kona urmează să beneficieze de 18.600 de unități în 2018, cu 38% peste nivel anunțat anterior. Între timp, varianta electrică a lui Kia Niro se va bucura de o creștere de 66%, la 21.000 de unități. Producția ambelor modele este deja planificata să înceapă anul viitor.

Gama celor de la Hyundai include și Ioniq, primul model din lume disponibil în versiune hibridă, plug-in hybrid și electrică, în timp ce Kia Stonic va primi atât o versiune plug-in hybrid, cât și o variantă electrică.

Pe de altă parte, cei doi producători lucrează deja la lansarea unui vehicul cu alimentare cu hidrogen.

Via GreenCarReports

Comentarii (1)

  • ACE -Craiova
    Hibride PHEV cu autonomie pur electrica de 100 km - DA...sau electrice cu autonomie de minimum 500 km ...
    Hidrogenul este mort din fasa datorita RISCURILOR TEHNICE si COSTURILOR de producere - transport - stocare - exploatare !!!!
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru