China anticipează o scădere cu 8% a vânzărilor de mașini în 2019: "Calitatea mai bună a mașinilor, unul dintre motive"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
China anticipează un volum de 26 de milioane de mașini comercializate în 2019, în scădere cu 8% comparativ cu anul trecut, iar printre motivele citate se numără calitatea mai bună a producției și noile norme de poluare.

Piața auto din China a înregistrat anul trecut prima scădere a vânzărilor de după 1990, după un volum de 28 de milioane de unități, mai mic cu 3% decât în 2018.

Anul 2019 va consemna însă o scădere și mai puternică, în contextul în care piață a înregistrat deja 15 luni consecutive de regres.

Cele mai noi predicții ale Asociației Constructorilor de Mașini din China vizează vânzări de 26 de milioane de unități în cursul acestui an, în scădere cu 8% comparativ cu 2018.

De altfel, vânzările unor producători precum Geeral Motors, Ford sau Peugeot au înregistrat scăderi cu peste 10%, iar unii dealeri mai mici au fost nevoiți să închidă afacerile. "Pentru acest an ne așteptăm să vedem dacă putem ajunge la 26 de milioane de unități", spun oficialii chinezi.

Interesant este însă că reprezentanții asociației au identificat trei motive pentru vânzările în scădere, iar printre ele se numără și "calitatea mai bună a standardelor de producție".

În plus, noile norme de poluare au generat de asemenea scăderi.

Nu în ultimul rând, eliminarea subvențiilor pentru mașinile electrificate a condus la prima scădere a vânzărilor de mașini electrice pe piața chineză din ultimii doi ani.

Astfel, vânzările de mașini electrice au scăzut cu 16% în august și cu 34% în septembrie. "Dezvoltarea noilor mașini electrice este încă în stadiu incipient, așa că nu are prea mult sens să vorbim despre creștere", au mai precizat oficialii chinezi.

Pe termen lung, China își propune să vândă 30 de milioane de mașini în anul 2023.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru