Vânzările de mașini electrice și hibrizi, prima scădere în China după doi ani: cea mai mare piață auto continuă declinul

de Paul Cosma
Luni, 12.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibrizi din China au scăzut cu 4.7% în iulie, aceasta fiind prima scădere în decursul ultimilor doi ani. Cea mai mare piață auto din lume a fost pe minus pentru a 13-a lună la rând.

În luna iulie, chinezii au cumpărat 80.000 de vehicule din segmentul NEV, respectiv hibrizi, mașini electrice și mașini alimentate cu hidrogen. Vânzările au coborât cu 4.7%, după ce, cu doar o lună înainte, creșterea fusese de 80%.

Datele Asociației Constructorilor Auto din China (CAAM) arată că această scădere pe segmentul NEV din China a fost prima din ultimii doi ani. Principalul motiv pentru acest rezultat a fost tăierea subvențiilor pentru achiziția de mașini cu emisii reduse sau zero.

Vânzările totale pe cea mai mare piață auto din lume sunt estimate să scadă cu 5% în 2019, la circa 26.6 milioane de vehicule. În contextul declinului din China, producătorii locali se așteaptă la un impact negativ asupra profitului și vânzărilor, în timp ce producătorii europeni se gândesc la restructurări.

Amintim că francezii de la PSA vor să închidă două fabrici din China și să concedieze 4.000 de angajați.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru