China are “prea mulţi“ producători de maşini electrice, iar guvernul pregătește măsuri

de Paul Cosma
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
China are "prea mulţi" producători de vehicule electrice (EV) şi guvernul va încuraja consolidarea, a afirmat ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Xiao Yaqing.

Cea mai mare piață auto din lume vrea să-și îmbunătățească rețeaua de stații de încărcare și să dezvolte vânzările de vehicule electrice în mediul rural. 

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

China ar putea extinde dincolo de 2022 subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice şi hibride, pentru a sprijini dezvoltarea acestui sector, a anunţat recent Wan Gang, consilier guvernamental, cunoscut în presa chineză drept „tatăl EV”.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Xiao a informat luni că Ministerul Industriei va accelera soluţiile alternative pentru a rezolva deficitul de semiconductori, care a afectat producţia pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din China au amendat trei firme care vând cipuri pentru industria auto pentru majorarea preţurilor, în încercarea de a sprijini producţia auto a ţării. 

Via economica.net

Comentarii (2)

  • Edikkk
    China are prea multi oameni,sa-i vaccinam!
    3 0
  • Cand e vorba de importuri, chinezii au nevoie de dolari, dar cand au nevoie sa-si subventioneze economia, isi tiparesc bani s-au si-i fac din pix ca ei nu au nicio treaba cu faptul sa cheltuiesti atat cat produci.Si uite ca noi batem pasul aproape pe loc si ei in 30 de ani sunt de nerecunoscut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru