Chinezii de la BYD, cu ochii pe Tesla: peste 3 milioane de mașini electrificate vândute în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, chinezii de la BYD au comercializat peste 3 milioane de mașini electrificate în 2023. Mai mult, în al patrulea trimestru al anului, BYD a vândut mai multe mașini cu zero emisii decât Tesla.

În 2023, americanii de la Tesla și-au păstrat poziția de cel mai mare producător de mașini electrice din lume. Dar se anunță un nou competitor la orizont, unul care vine din cealaltă parte a lumii. Mai exact din China.

Este vorba despre BYD. În 2023, chinezii au vândut 3.024.417 mașini electrificate și au devenit cel mai mare producător de mașini echipate cu sisteme de propulsie de generație nouă (electric, hibrid și cu hidrogen). Mai mult, această performanță le-a permis celor de la BYD să se claseze în Top 10 producători mondiali, după vânzări.

Din cele peste 3 milioane de mașini comercializate, 1.57 milioane au fost pur electrice, iar 1.4 milioane plug-in hybrid. Între timp, Tesla a vândut 1.8 milioane de mașini electrice, așadar diferența nu este deloc mare.

De fapt, în al patrulea trimestru al anului, BYD a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla. Ceea ce înseamnă că în 2024 lupta va fi și mai strânsă, dacă nu vom avea chiar un nou lider.

La performanța chinezilor au contribuit foarte multe exporturile de mașini.

Mai exact, BYD a vândut cu 334% mai multe mașini pe piețele externe, comparativ cu anul 2022: 242.765 de vehicule în 70 de țări.

Acesta este un trend pe care îl observăm la mai mulți producători din China. Foarte multe companii, inclusiv BYD, se extind în afara granițelor țării, inclusiv în țările din Europa.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • noul zeekr 007
    va cam rupe tot, inclusiv pe tesla m3
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru